EXCLUSIV Lovitură pentru organizatori: Dacia a luat decizia finală, după mai multe săptămâni de așteptare - NU vine la Salonul Internațional de Automobile București. Motivul refuzului

EXCLUSIV Lovitură pentru organizatori: Dacia a luat decizia finală, după mai multe săptămâni de așteptare - NU vine la Salonul Internațional de Automobile București. Motivul refuzului
scris 26 feb 2018

Reprezentanții Dacia au luat decizia finală, după mai multe săptămâni de așteptare: Marca Dacia nu va participa la Salonul Auto din București, în luna martie, aceasta fiind o lovitură pentru organizatori, care mizau și pe modelele Dacia pentru a atrage cât mai mulți vizitatori.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Decizia Dacia vine ca urmare a faptului că standul pe care marca îl utilizează la saloanele auto nu poate fi adaptat pentru spațiile pe care ROMEXPO le pune la dispoziție participanților la salon.

„Spațiile puse la dispoziție nu se ridică la standardele noastre”, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Dacia.

EXCLUSIV Noutăți RCA: șoferii \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noutăți RCA: șoferii "răi" plătesc mai mult, cei prudenți au mari reduceri. ASF schimbă abordarea, vrea să ducă piața în secolul XXI și să o scape de concentrarea în doar 2-3 firme. O nouă bază de date cu șoferii este pregătită

Dacia utilizează pentru saloanele auto un stand realizat de Group Renault, la nivelul evenimentelor internaționale de acest gen, cel din Geneva fiind următorul pe lista mărcii Dacia. Utilizarea acestui stand la București este, potrivit analizelor făcute de șefii companiei, imposibilă, atât din cauza timpului scurt necesar pentru transport, cât și a dimensiunilor reduse pe care pavilioanele expoziționale le au. 

Salonul Internațional de Automobile București, cunoscut sub numele de SIAB, va reveni în viața românilor, după o pauză de 11 ani, într-o colaborare organizatorică între ROMPEXPO și APIA, eveniment anunțat inițial anul trecut, dar amânat în cele din urmă pentru 2018. Evenimentul va avea loc între 23 martie și 1 aprilie, imediat după Salonul Auto de la Geneva, și va beneficia de toate noutățile prezentate acolo. Salonul se va desfășura în noile pavilioane finalizate de ROMEXPO.

Desfășurarea unei noi ediții SIAB s-a numărat printre obiectivele APIA, după reorganizarea sub conducerea noului președinte George Grigorescu, ales de membrii asociației în locul lui Ernest Popovici, care s-retras anul trecut. Anul 2017 a fost un an de schimbări majore în structura asociației, care a pierdut unul din membrii importanți, compania Dacia, aflată în conflict cu unii importatori, în special pe tema taxei de timbru. Dacia a ales la momentul respectiv să facă parte doar din ACAROM, asociație a producătorilor, alături de Ford și furnizorii de subansamble și componente. Ford, totuși, a rămas și în APIA, prin divizia de vânzări.

Până la momentul suspendării, SIAB era singurul eveniment auto din România acreditat de OICA, singurul care se afla pe calendarul internațional al acestor tipuri de eveniment. Celelalte saloane, organizate la Romaro sau în Piața Revoluției, au fost doar eveninte locale, cu alți organizatori, la care au participat, în mare parte, doar dealeri ai diferitelor mărci.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
siab
salon auto bucuresti