EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul din Iași

EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul din Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2022

Directorul interimar al Aeroportului Iași, Romeo Vatră, a anunțat că EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei, sumă care reprezintă contribuția aerogării ieșene pentru a primi finanțarea europeană necesară construirii unui nou terminal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută a fost aprobată și finanțarea europeană pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului Iași, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 447 de milioane de lei, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Noul terminal T4 al aeroportului din Iași va avea trei niveluri, respectiv subsol, parter și etaj, suprafața totată desfășurată fiind de 31.210 metri pătrați. Toate zborurile externe vor fi procesate aici, iar terminalul actual T3 va fi reconfigurat pentru zboruri interne.

Potrivit reprezentanților aeroportului, noul terminal va fi de aproape 10 ori mai mare decât cel existent.

Îmbarcarea pasagerilor se va putea face prin poduri suspendate. În primă fază vor fi amenajate trei astfel de poduri. Vor mai fi trei porți pentru sosiri, una pentru tranzit și o a opta poartă rezervată VIP-urilor și echipajelor.

În perioadele de vârf, T4 va putea să asigure realizarea formalităților pentru 950 de pasageri pe oră, capacitatea anuală a viitorului terminal fiind preconizată să ajungă la 3,5 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
aeroport iasi