Fabrica de panouri solare a Tesla din statul New York va fabrica încărcătoare pentru vehicule electrice și alte produse

Fabrica de panouri solare a Tesla din statul New York va fabrica încărcătoare pentru vehicule electrice și alte produse
scris 16 mai 2019

Fabrica de panouri solare a Tesla din Buffalo, New York, va deveni centru de producție pentru sisteme de încărcătoare pentru vehicule electrice și alte produse de stocare a energiei, constructorul de automobile electrice dorind să respecte condițiile referitoare la numărul de angajați pentru a beneficia de subvenții din partea statului, transmite Reuters.

Compania a prezentat decizia într-un raport anual către statul New York, în care afirmă că și-a depășit angajamentele referitoare la locurile de muncă și investiții, scrie News.ro.

Tesla are 329 de angajați la această fabrică, iar partenera sa, compania Panasonic, are circa 400 de angajați.

Războiul taxi-Uber-Taxify-Clever: Noile reguli pentru transportul în regim de taxi sunt valabile de astăzi CITEȘTE ȘI Războiul taxi-Uber-Taxify-Clever: Noile reguli pentru transportul în regim de taxi sunt valabile de astăzi

Producătorul de vehicule electrice are peste 300 de angajați în restul statului New York. Tesla trebuie să aibă cel puțin 500 de angajați în acest stat, la 30 aprilie, în cadrul angajamentelor asumate, în schimbul cărora beneficiază de subvenții de 750 de milioane de dolari pentru această fabrică.

Planul Tesla de a fabrica panouri solare în New York a ajuns în centrul atenției după ce și-a restrâns drastic planurile referitoare la producătorul de panouri solare cumpărat în 2016, pentru 2,6 miliarde de dolari

La momentul respectiv, Tesla intenționa să fabrice un produs numit Solar Roof, un sistem de energie care ar fi arătat ca o țiglă obișnuită de acoperiș. Dar produsul nu a ajuns pe piață atât de repede cum promitea compania.

”Suntem dedicați să investim la Buffalo și în restul statului, iar noile linii de fabricație vor asigura mai multe locuri de muncă high tech, susținând produsele de stocare a energiei și infrastructura globală de încărcare rapidă”, a anunțat Tesla într-un comunicat.

Tesla va înființa și trei centre de service pentru vehicule în statul New York. Peste un an, Tesla trebuie să aibă 1.460 de angajați în acest stat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tesla
vehicule electrice