Facebook renunță la dezvoltarea propriului avion solar

Facebook renunță la dezvoltarea propriului avion solar
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iun 2018

Facebook a anunțat că nu va mai dezvolta avionul care ar fi trebuit folosit pentru furnizarea conexiunii la internet în zonele izolate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook, ca și Google, încearcă să extindă acoperirea internetului la nivel mondial, pentru a aduce creștere propriilor afaceri. Ambele companii au în plan diverse strategii în acest sens.

Una dintre aceste strategii este reprezentată de drone sau chiar avioane care să zboare suficient de jos și de mult pentru a transmite internet în zonele care în mod normal nu au o conexiune stabilă.

Din această categorie făcea parte și Aquila, un gigantic avion în formă de V, cu aripi foarte lungi și bazat pe energie solară. Facebook spera să-l poată folosi ca un mijloc de furnizare a unei conexiunii la internet.

Valoarea Instagram este estimată la 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Valoarea Instagram este estimată la 100 de miliarde de dolari

Însă, compania americană tocmai a anunțat că renunță la dezvoltarea lui Aquila, la facilitatea dedicată special și la cele 16 joburi responsabile de întreținere și dezvoltare.

Avionul celor de la Facebook a devenit public în 2015 și a fost testat pentru prima oară în 2016. A fost un test eșuat, care s-a încheiat cu o aterizare forțată și defectarea serioasă a avionului.

Fără să ofere foarte multe amănunte, cei de la Facebook s-au limitat în a declara că s-a dovedit că folosirea unui avion pentru internet nu este practic.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
avion