Fiat Chrysler, pierdere de 1 miliard de euro în T2 din cauza pandemiei, cu profit pe piața nord-americană

Fiat Chrysler, pierdere de 1 miliard de euro în T2 din cauza pandemiei, cu profit pe piața nord-americană
scris 4 aug 2020

Fiat Chrysler Automobiles a raportat o pierdere de 1 miliard de euro, în trimestrul al doilea al acestui an, ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus. Veniturile companii au scăzut cu peste 50% în acest interval.

Fiat Chrysler nu a reuști să performeze la fel de bine precum viitorul partener de fuziune, PSA Group, în trimestrul al doilea al acestui an, cel mai afectat de pandemia de coronavirus. Pierderea trimestrială de 1 miliard de euro a venit ca urmare a scăderii masive a veniturilor,  11,7 miliarde euro, cu 56% mai puțin decât în 2019. În trimestrul doi din 2019, compania înregistra 1,5 miliarde euro profit.

„Al doilea trimestru al nostru a arătat că acțiunile decisive și contribuția extraordinară a forței de muncă au permis FCA să diminueze impactul crizei COVID-19. În timp ce compania rămâne vigilentă în ce privește sănătatea și siguranța angajaților, uzinele noastre funcționează, dealerii vând în showroom și online și vem flexibilitaeta și putere financiară să mergem mai departe cu planurile noastre”, a declarat Mike Manley, CEO FCA.

Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline

Pe piața din America de Nord, FCA a reușit să recupereze pierderile din perioada de blocaj și a obținut un rezultat pozitiv, cu 39 milioane de euro, la venituri nete de 8,2 miliarde euro, după ce anul trecut piața nord americană generase, în intervalul similar, întreg profitul raportat de companie.

În regiunea EMEA, care cuprinde și Europa, FCA a înregistrat cea mai mare pierdere, 590 milioane euro, la venituri de 2,2 mliarde euro, o reducere de aproximativ 50% față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler rezultate
bilant fca
profit fca
fiat pierderi