Mercedes-Benz lansează o nouă gamă de vehicule: Clasa T

Mercedes-Benz lansează o nouă gamă de vehicule: Clasa T
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 aug 2020

Alfabetul Mercedes-Benz primește încă o literă, odată cu introducerea noii Clase T. Modelul va fi produs de divizia de vehicule comerciale Mercedes-Benz Vans, în colaborare cu Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes va lansa o nouă clasă, cu litera T, care va prelua jumătatea de pasageri a modelului Citan. Noul model urmează să fie lansat, deocamdată fiind publicat doar un teaser cu silueta viitorului monovolum.

Potrivit Mercedes-Benz, mașina va fi construită pe o nouă platformă, în colaborare cu Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi. Platforma va fi utilizată în egală măsură pe noua generație Renault Kangoo. Ambele modele vor beneficia și de propulsie electrică.  

"Cu noua Clasa T, vom oferi un vehicul destinat familiilor și pasionaților de activități în natură,  invitându-i pe aceștia în lumea Mercedes-Benz. Clienții din acest segment sunt în cautare de autovehicule compacte, atractive și practice - și tocmai acestea sunt cerințele pe care noua Clasa T le îndeplinește", declară Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

Renault Group anunță o pierdere masivă în primul semestru, în special din cauza rezultatelor Nissan CITEȘTE ȘI Renault Group anunță o pierdere masivă în primul semestru, în special din cauza rezultatelor Nissan

„Cu noua structură și design-ul deosebit, Clasa T prezintă o combinație între funcționalitate și oportunități. Datorită filozofiei noastre a designului unic Sensual Purity, Clasa T reprezintă un prieten de încredere pentru familii și inspiră prin designul, proporțiile și valoarea percepută”, a spus Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler Group.

Pentru a nu pune la îndoială calitatea noului model, cei de la Mercedes subliniază că noua Clasă T „va fi indubitabil asociată cu familia Mercedes-Benz și va prezenta caracteristici inconfundabile, tipice brandului Mercedes-Benz”. Vechiul Citan a fost criticat în repetate rânduri de clienți și jurnaliști pentru calitatea medie a finisajelor dar și pentru cea a motorizărilor, preluate de la Renault. Acum informațiile neoficiale vorbesc despre faptul că noul Kangoo și, implicit, noul T Class se vor înrudi cu noua Dacia Dokker, de aici și temerile privind percepția asupra noului model.

Alături de T Class, Mercedes Benz va comercializa versiunea comercială, de marfă, sub numele existent, Citan.

Mercedes-Benz și Renault - Nissan - Mitsubishi au reluat cooperarea, după ce parteneriatul lor se blocase. Mercedes a renunțat la pickup-ul X Class, produs de Nissan în uzina din Barcelona, pentru că vânzările acestuia erau foarte slabe, iar modelul Smart, o versiune proprie a lui Renault Twingo a fost oprit de asemenea din producție, din aceleași motive.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes t class
citan
dacia dokker
renault kangoo