Firea: În cazul tuturor parcărilor va exista un sistem de plată automatizat; trebuie folosite soluții smart

Firea: În cazul tuturor parcărilor va exista un sistem de plată automatizat; trebuie folosite soluții smart
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2017

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că va exista în scurt timp un sistem de plată automatizat și informatizat în toate parcările, municipalitatea demarând o procedură de achiziție în acest sens. Edilul a spus că este necesar să se renunțe la sistemul ”învechit, depășit de a taxa parcarea” și consideră că trebuie folosite „soluții smart”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Cred că este momentul ca în București să punem punct acestui sistem învechit, depășit de a taxa parcarea, cu un bon care nu știm unde ajunge, dacă este sau nu este fiscalizat. Întotdeauna ne plângem că nu sunt suficienți bani pentru a construi alte parcări. Dacă am folosi soluțiile smart, am avea ceea ce ne dorim”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul simpozionului internațional GeoPreVi 2017 ”Soluții inteligente pentru o proprietate sigură și valoroasă”, organizat de Facultatea de Geodezie a Universității Tehnice de Construcții București, scrie News.ro.

Firea a spus că municipalitatea a demarat o procedură pentru un sistem de plată automatizat și informatizat în toate parcările, conform unei hotărâri a Consiliului General.

STUDIU Hotelierii de pe litoral nu vor mări tarifele anul viitor. Un sejur, în această vară, a costat, în medie, 1.621 lei pe cameră CITEȘTE ȘI STUDIU Hotelierii de pe litoral nu vor mări tarifele anul viitor. Un sejur, în această vară, a costat, în medie, 1.621 lei pe cameră

Primarul Capitalei a amintit și de înlocuirea chioșcurilor pentru emiterea și reîncărcarea cardurilor RATB cu un sistem e-ticketing, prin montarea de automate, pentru care consilierii generali și-au dat acordul de principiu în ședința din 30 august, precum și de promisiunea făcută în campania electorală referitoare la implementarea unui sistem de pază și supraveghere în toate grădinițele, școlile și universitățile din București și în spitalele din adminsitrarea Primăriei Capitalei, măsuri pe care edilul le consideră „soluții smart”.

„Vorbim despre conceptul de smart city. Ne bucurăm când mergem în capitalele lumii și vedem cât de benefic este acest concept, cât de multă siguranță oferă cetățenilor și turiștilor. Este momentul ca și despre București să se vorbească ca despre un oraș smart. (...) Ne dorim cu toții un oraș care să arate smart, care să fie nu doar casa noastră, ci și locul pe care îl iubim, îl apreciem, unde ne face plăcere să ne întoarcem, iar toate aceste neplăceri pe care încă le simțim să fie ușor-ușor înlăturate”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că în ceea ce privește Planul Urbanistic General, municipalitatea este în etapa de finalizare a bazei de date.

„Pentru un obiectiv foarte important preluat din anii trecuți, și anume PUG-ul, suntem acum în faza de finalizare a bazei de date, de introducere a informațiilor, și, în scurt timp, vom anunța începerea realizării conceptului pentru a ști încotro ne îndreptăm din punct de vedere urbanistic”, a precizat Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
firea
parcari