Firea promite "îmbunătățiri" în cazul vinietei din Capitală

Firea promite "îmbunătățiri" în cazul vinietei din Capitală
scris 27 aug 2019

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că va veni în ședința CGMB din octombrie cu proiectul privind viniete pentru autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul București sau în județul Ilfov, precizând că va ține cont de ceea ce i-au transmis cetățenii.

"Astăzi suntem în a șaptea zi de dezbatere publică, mă refer la zile lucrătoare. Pe data de 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală și voi veni în fața CGMB în ședința din octombrie cu acest proiect îmbunătățit în care voi ține cont de tot ceea ce mi-au transmis cetățenii și de tot ce dumneavoastră ne transmiteți către cabinetul primarului general. (...) În urma publicării adresei de email oxigen@pmb.ro, precum și prin faptul că proiectul 'Oxigen pentru București' a fost postat pe site-ul Primăriei și s-au trimis de asemenea și la adresa relatiipublice@pmb.ro foarte multe mesaje din partea cetățenilor, îi asigur pe aceștia că am citit mesajele și pro și contra, că am reținut observațiile făcute de bucureșteni sau non-bucureșteni. Vă invit și pe dumneavoastră, consilierii generali de la toate grupurile politice să vă alăturați acestui demers (...) de a lupta cu flagelul poluării. (...) Proiectul prezentat de mine acum două săptămâni poate deveni proiectul nostru", le-a spus marți Firea consilierilor generali în ședința CGMB, scrie Agerpres.

Continental, cu 8 centre de producție și 20.000 de salariați în România, intră într-o amplă restructurare: ia în calcul să închidă 9 uzine și să concedieze mii de angajați CITEȘTE ȘI Continental, cu 8 centre de producție și 20.000 de salariați în România, intră într-o amplă restructurare: ia în calcul să închidă 9 uzine și să concedieze mii de angajați

Ea a menționat că în proiect se vor regăsi și anumite situații speciale.

"Cele mai multe observații sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul așa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt județ care se deplasează în municipiul București fără a plăti vinieta. (...) Am ținut cont de observațiile care relevă faptul că sunt și situații de înțeles, situații speciale ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepții. De exemplu, cetățenii care, deși au domiciliul în București, nu pot înmatricula mașina în București, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui județ și care garantează că la finalizarea leasingului își vor înmatricula autoturismul în București", a explicat Firea.

Ea a făcut referire și la cetățenii cu viză de flotant care nu au posibilitatea să înmatriculeze mașina.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru București și Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei, până la 30 septembrie. De la plata noilor taxe vor fi exceptate mai multe categorii de autovehicule, între care cele ale serviciilor de urgență, ale Societății Naționale de Cruce Roșie, ale Societății Transport București, cele adaptate special pentru persoanele cu dizabilități, dar și autovehicule aparținând Patriarhiei Române.

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriela firea
cgmb