Firea: Voucherele în valoare de 500 de lei pentru biciclete sunt la tipar, vor fi gata până la sfârșitul lunii. Nu rămâne nimeni fără voucher

Firea: Voucherele în valoare de 500 de lei pentru biciclete sunt la tipar, vor fi gata până la sfârșitul lunii. Nu rămâne nimeni fără voucher
scris 17 apr 2018

Cele 25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru achizițioarea de biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot pe care Primăria Capitalei le oferă bucureștenilor care s-au înscris anul trecut în programul "Bicicliști în București”, dar nu s-au regăsit pe lista beneficiarilor, sunt încă la tipar, urmând să fie gata până la finalul lunii, astfel că "nu rămâne nimeni fără voucher”, susține primarul general, Gabriela Firea. Proiectul "Bicicliști în București” a debutat anul trecut, când au fost acordate în primă fază 5.000 de vouchere, iar din cauza numărului foarte mare de bucureșteni înscriși, CGMB a aprobat suplimentarea numărului de vouchere în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din septembrie.

"Voucherele sunt acum la tipar, durează zece zile tipărirea, dar s-a început deja această procedură. Până la sfârșitul acestei luni vor fi tipărite și vor fi transmise către cei care au fost declarați deja câștigători ai acestor vouchere de 500 de lei. Dacă titularul voucherului nu este acasă, la adresa pe care a comunicat-o pe email, după trei vizite succesive ale curierului poate fi ridicat voucherul de la sediile noastre de relații cu publicul. Deci nu va rămâne nimeni fără voucher. Vine vremea frumoasă, ne dorim să diminuăm și traficul, iar sportul este foarte bun pentru sănătatea fiecăruia. Și eu folosesc bicicleta”, a declarat marți primarul Capitalei Gabriela Firea.

Precizările primarului vin în contextul în care mai mulți bucureșteni s-au plâns că nu și-au primit voucherele de biciclete, cu toate că se află pe lista beneficiarilor. Inclusiv consilierul general PNL Ciprian Ciucu a atras atenția cu privire la acest lucru pe pagina sa de Facebook.

"Acum, că a venit primăvara și e frumos afară, eu nu înțeleg unde sunt cei 25.000 de bucureșteni care și-au luat biciclete cu banii primiți de la primărie. (...) Înțeleg că din septembrie 2017 si până acum (în aprilie 2018!) nu s-au distribuit voucherele! Cine ar fi crezut? Au trecut 7-8 luni! Păi de aceea le trebuie o marjă de 20 de ani pt. spital, că nu-s în stare să dea niște vouchere în 8 luni! (asta nu înseamnă cu eu sunt de acord cu acele vouchere)”, a scris el pe Facebook.

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 prin care bucureștenii să își cumpere biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot a fost aprobat în luna septembrie a anului trecut, într-o ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), după ce în ședința din 30 august proiectul fusese respins, scrie News.ro

Volkswagen își schimbă logo-ul pentru a marca trecerea la \ CITEȘTE ȘI Volkswagen își schimbă logo-ul pentru a marca trecerea la "era mașinilor electrice". Director VW: Brandul a pierdut încercând să fie prea nemțesc

Unele vouchere date de Primăria Capitalei au fost scoase la vânzare de beneficiarii lor pe OLX. Vânzătorii cereau pe ele între 350 și 400 de lei. OLX a anunțat, ulterior, că a decis să dezactiveze anunțurile de vânzare a voucherelor.

Proiectul "Bicicliști în București” a fost aprobat în ședința CGMB din 30 iunie, iar prin acesta au fost acordate 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani și cu reședința sau domiciliul în București care vor să își cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Înscrierile pentru proiect au început în 24 iulie, când au fost depuse aproape 3.000 de solicitări. Înscrierile au fost suspendate, însă, a doua zi, pentru că au fost procesate într-un timp foarte scurt zeci de mii de cereri. Primăria Capitalei a anunțat atunci că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile și vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului "Bicicliști în București", existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere. Primăria mai menționa că programul va fi reluat și în anul următor, iar toți solicitanții care au depus cereri în acest an și nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediția din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere
biciclete
gabi firea