Ford a finalizat vânzarea a 8 milioane de acțiuni Rivian pentru 214 milioane de dolari

Ford a finalizat vânzarea a 8 milioane de acțiuni Rivian pentru 214 milioane de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2022

Ford Motor a finalizat vânzarea a 8 milioane de acțiuni Rivian, obținând 214 milioane de dolari în urma tranzacției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul obținut echivalează cu 26,8 dolari/acțiune. Prețul este sub cel de 28,79 dolari înregistrat vineri, înainte de anunțarea vânzării planificate. De aceea, luni, acțiuni Rivian au atins un minim istoric, după un declin de 21%. De altfel, ședința de luni a fost cea mai slabă de la IPO-ul din noiembrie și a adus declinul total al companiei din acest an la aproape 80%.

Totuși, prețul de vânzare este peste prețurile de închidere consemnate luni și marți.

După ce a cheltuit bani doar pe consultanță din împrumutul Japoniei pentru metrou, Guvernul era să dea înapoi o sumă mai mare din cauza... unui ”punct” CITEȘTE ȘI După ce a cheltuit bani doar pe consultanță din împrumutul Japoniei pentru metrou, Guvernul era să dea înapoi o sumă mai mare din cauza... unui ”punct”
Ford deține acum aproape 94 de milioane de acțiuni, adică o participație de 10,5%, și este în continuare al patrulea mare acționar al companiei.
 
Rivian întâmpină greutăți pe o piață competitivă, competiția fiind reprezentată inclusiv de pick-up-ul electric F-150 Lightning al Ford. Totodată, criza lanțurilor de aprovizionare limitează producția la fabricile sale.

Ford a scos la vânzare 8 milioane din cele 102 milioane de acțiuni pe care le deținea la producătorul de automobile electrice.

În februarie, investitorul miliardar George Soros a cumpărat aproape 20 de milioane de acțiuni ale startup-ului de camioane electrice Rivian Automotive, în trimestrul încheiat pe 31 decembrie.

Cele 19.835.761 de acțiuni, în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari la acea vreme, fac din Soros Fund Management printre cei mai importanți investitori într-o companie care nu a produs încă un vehicul.

Rivian, care este deținută în proporție de 20% de Amazon.com, ar urma să ofere companiei de comerț electronic peste 100.000 de camioane electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
rivian
actiuni rivian
actionari rivian
proprietari rivian
masini electrice
participatie rivian
ford motor