Ford a înregistrat o creștere de 21% a vânzărilor de SUV-uri în Europa, în primele 11 luni, până la 259.200 de unități

Ford a înregistrat o creștere de 21% a vânzărilor de SUV-uri în Europa, în primele 11 luni, până la 259.200 de unități
scris 13 dec 2018

Constructorul auto Ford a anunțat, joi, că a înregistrat o creștere de 21% a vânzărilor de SUV-uri în Europa, în primele 11 luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 259.200 de unități.

Motoarele acestei creșteri au fost modelele EcoSport (+105%) și Kuga (+27%). În 2019, compania va lansa un nou model Edge. Totodată, clienții pot alege crossoverele Focus Active, Fiesta Active și KA+, alternative inspirate din zona SUV-urilor, scrie News.ro.

Astfel, 2018 a devenit cel mai bun an din istorie pentru SUV-urile Ford la nivel european, cu o lună înainte de finalul acestuia.

CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschiși traficului rutier CITEȘTE ȘI CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschiși traficului rutier

"Vânzările de SUV-uri au o creștere mai rapidă decât cea a oricărui alt segment auto european, iar gama noastră completă de modele de acest tip, EcoSport, Kuga și Edge atrage mai mulți clienți ca niciodată cu designul curajos și sportiv și cu tehnologiile avansate precum Intelligent All-Wheel Drive, care generează experiențe pline de încredere la volan", a spus vicepreședintele biroului de marketing, vânzări și service Ford Europa, Roelant de Waard.

Cota de piață a SUV-urilor în gama Ford a continuat să crească în 2018 pentru al treilea an consecutiv, acestea ajungând să reprezinte mai mult de una din cinci mașini pe care Ford le vinde în Europa.

Ford deține, la Craiova, o fabrică unde produce modelul EcoSport. Compania a vândut până acum, în cursul acestui an, mai mult de 104.600 de unități ale SUV-ului EcoSport.

viewscnt
Afla mai multe despre
suv
ford