Ford ar putea produce vehicule electrice în India

Ford ar putea produce vehicule electrice în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Ford Motor Co a anunțat că ia în considerare producerea de vehicule electrice în India pentru export și posibil pentru vânzarea pe piața indiană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este o schimbare importantă de strategie, după ce, în septembrie, Ford a informat că intenționează să oprească producția de automobile în India și își va închide ambele uzine din această țară, adăugându-și numele pe lista producătorilor auto care au decis să iasă de pe această piață. Compania auto americană ar urma să-și lichideze operațiunile de la fabrica unde sunt produse autoturisme și motoare, în Tamil Nadu, până în 2022, iar la uzina din statul Gujarat până la finalul acestui an, scrie Agerpres.

Apariția pe piață a 130 de milioane de vehicule electrice, o provocare enormă pentru rețelele electrice ale Europei CITEȘTE ȘI Apariția pe piață a 130 de milioane de vehicule electrice, o provocare enormă pentru rețelele electrice ale Europei

Recenta decizie a Ford vine după ce premierul indian Narendra Modi a demarat campania "Produceți în India". Compania auto americană a informat că "explorează posibilitatea folosirii unei uzine din India ca bază de export pentru producerea de vehicule electrice".

Întrebat dacă firma ar putea lua în considerare vânzarea de mașini electrice pe piața indiană, un purtător de cuvânt al Ford India a răspuns: "Nu au existat în acest moment discuții specifice pe acest subiect, dar nu excludem o astfel de posibilitate în viitor".

Anterior, Ford a anunțat că intenționează să investească 30 de miliarde de dolari în producerea de vehicule electrice și baterii până în 2030.

Este un raport bun cost-beneficiu pentru a fabrica mașini în India, iar compania a exportat timp îndelungat vehicule în America de Nord și Europa, ambele piețe în creștere rapidă pentru mașinile electrice, a apreciat Gaurav Vangaal, director în cadrul IHS Markit.

Vineri, Guvernul Indiei a aprobat o schemă de 3,5 miliarde de dolari pentru stimula producția de vehiculele nepoluante, în vederea reducerii importurilor de petrol și a poluării.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vehicule electrice
india