Ford intenționează să opereze propria sa rețea de taxiuri autonome, în 2021

Ford intenționează să opereze propria sa rețea de taxiuri autonome, în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2018

Ford intenționează să opereze propria sa rețea de robo-taxiuri, în 2021, pentru transportul de persoane și bunuri, acestea fiind cele mai ambițioase detalii dezvăluite până acum de producătorul auto american pentru un serviciu de transport cu vehicule autonome, relatează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Jim Farley, președinte al Ford pentru piețe globale, a spus că Ford intenționează să opereze propria sa rețea de vehicule construite la comandă, în loc să vândă tehnologia unui operator de transport, scrie News.ro.

Grupul a investit anul trecut 1 miliard de dolari în startup-ul de inteligență artificială Argom,  pentru a concura cu Waymo și Uber, dar și cu rivali din industria auto precum General Motors și Toyota, în dezvoltarea vehiculelor autonome.

Volkswagen va reuni mărcile Porsche, Bugatti, Bentley și posibil Lamborghini într-o nouă entitate numită Super Premium CITEȘTE ȘI Volkswagen va reuni mărcile Porsche, Bugatti, Bentley și posibil Lamborghini într-o nouă entitate numită Super Premium

Ford testează totodată un srrviciu în Miami împreună cu Domino’s Pizza pentru a-și îmbunătăți modelul de afaceri, cum ar fi oferirea de discount-uri clienților care acceptă să iasă din apartament până la un vehicul autonom care efectuează livrări la domiciliu.

În pofida unui accident fatal recent în care a fost implicat un vehicul autonom testat de Uber, tehnologia este considerată sigură pentru că elimină eroarea umană. Această tehnologie poate contribui la dezvoltarea unor noi afaceri, cum ar fi cele cu robo-taxiuri, care în timp ar putea înlocui automobilele personale, în orașele aglomerate.

Uber a anunțat că eliminarea costului plății șoferilor este esenșială pentru modelul său de afaceri, pe termen lung.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi intenționează la rândul ei să dețină o rețea de vehicule de transport ân 2022, dar nu a oferit detalii privind tipul de vehicule care vor fi utilizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
taxi
masini autonome