Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma

Ford lansează motorul diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj pe modelul românesc Puma
scris 29 mai 2020

Micul SUV Puma, produs la Craiova, are acum un nou motor diesel, disponibil pentru comenzi alături de cele două motorizări pe benzină și bibrid, introduse la lansare. De asemenea, clienții pot comanda cutia automată cu șapte trepte.

Ford România a anunțat că introduce pe modelul Puma un nou motor, 1.5 litri diesel, de 120 CP, dar și o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, o cutie extrem de performantă. Pentru cei care vor să beneficieze de opțiuni de top, au la dispoziție noua echipare ST-Line Vignale, una cu pretenții premium. Compania a explicat că prețurile pentru noile opțiuni vor fi anunțate în perioada următoare, odată cu actualizarea întregii liste de prețuri pentru piața din România.

Ford Puma cu motorizare diesel EcoBlue de 1,5 litri, 120 CP, cu transmisie manuală cu șase trepte are 118 g/km emisii de CO2 și un consum de 4,5 l/100 km în regim WLTP.

Noua transmisie automată cu șapte trepte de viteză este disponibilă pentru motorul pe benzină 1.0 litri EcoBoost de 125 CP, cu emisii și consum de 137 g/km și 6,0 l/100 km WLTP.

De asemenea, Ford Puma este disponibil cu motoarele EcoBoost Hybrid, în două variante de putere, în combinație cu transmisii manuale cu șase trepte, 125 CP, cu emisii CO2 de 126 g/km și 5,5 l/ 100 km WLTP, precum și 155 CP, cu emisii CO2 de 126 g/ km și 5,5 l/ 100 km WLTP.

În fine, cea mai luxoasă echipare introdusă, Vignale, are la bază varianta sportivă Puma ST-Line. Ford spune că detaliile unice includ grila superioară din aluminiu satinat, grila inferioară de culoare neagră, bara de protecție inferioară în culoarea caroseriei și un spoiler spate de dimensiuni mari. Echiparea standard include faruri LED, scaune cu tapițerie din piele Windsor, volan îmbrăcat în piele Manacor, sistem de sunet premium B&O și sistemul Ford KeyFree.

FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV CITEȘTE ȘI FOTO BMW a revărsat un val de noutăți într-o singură zi: Serie 5, Serie 6 GT, Mini Countryman și X2 PHEV

Variantele de echipare disponibile pentru modelul Puma, Titanium, Titanium X și ST-Line X, dispun de tehnologii inovatoare în standard, inclusiv de Sistemul de asistență pre-coliziune cu frânare post-impact, precum și de soluția versatilă de stocare Ford MegaBox.

Ford a anunțat anterior că versiunea de performanță Puma ST se va alătura gamei la sfârșitul acestui an.

Ford precizează că a investit aproximativ 200 de milioane de euro în unitatea sa de producție de la Craiova pentru a sprijini producția modelului Puma. Astfel, investiția Ford la Craiova din 2008 până în prezent se ridică la 1,5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
motor diesel ford puma
puma cutie automata
dublu ambreiaj ford puma