Ford Ranger, premiu dublu pentru pickup-ul anului, inclusiv cu „copia” VW Amarok

Ford Ranger, premiu dublu pentru pickup-ul anului, inclusiv cu „copia” VW Amarok
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 nov 2023

Pickup-ul Ford Ranger a fost declarat de jurului competiției „International Pick-up Award” cel mai bun pick-up al anului 2024, fiind a treia oară când acest model cucerește marele trofeu. Premiul a fost acordat în egală măsură și modelului VW Amarok, care este, de fapt, aceeași mașină, produsă de Ford în propria uzină din Africa de Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Diviziile de vehicule comerciale Ford Pro și VW Commercial Vehicles au primit premiul „International Pick-up Award 2024”, în gala festivă desfășurată în Lyon, Franța, la finalul testelor derulate anterior în Grecia. Juriul a declarat că nu poate face o delimitare între cele două modele, ambele fiind dezvoltate în comun, „chiar dacă fiecare marcă a încercat să obțină propriul stil și comportament de conducere”, după cum a explicat Jarlath Sweeney, președintele juriului.

ULTIMA ORĂ CFR SA declanșează grevă din 27 noiembrie. Doar o treime din activitate va fi asigurată. Care sunt nemulțumirile sindicaliștilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CFR SA declanșează grevă din 27 noiembrie. Doar o treime din activitate va fi asigurată. Care sunt nemulțumirile sindicaliștilor

Cele două mașini au fost dezvoltate pe platforma Ford dedicată pick-up-urilor, fiind cunoscută experiența și performanțele constructorului american pe acest segment, cu o gamă largă de pickup-uri, între care cel mai cunoscut rămâne F-150, cea mai vândută mașină din SUA.

Ford Pro a mai primit un trofeu pentru modelul Transit Custom, în cadrul International Van of the Year (IVOTY).

Juriul acestei competiții este format din 25 de jurnaliști specializați pe vehicule comerciale au avut de ales între modele produse de Ford, Isuzu, Maxus, Toyota și VW. În afara competiției au participat în acest an modele ale Ford USA, RAM și Ineos. Testele s-au desfășurat în zona Atenei, pe trasiul care leagă portul Pireu de Cape Sounio, unde se află celebrul Templu al lui Poseidon.

Ford Ranger este de mai mulți ani cel mai vândut pick-up din Europa, având o cotă de piață de circa 30%.

Ford și VW au semnat în 2019 acordul de colaborare, în cadrul căruia au convenit ca VW să-și dezvolte propriul pick-up pe platforma Ford. La acel moment, Herbert Diess, CEO al VW, a declarat că este încântat de calitatea platformei Ford Ranger. Fostul șef al VW Group a condus un prototip care a a stat la baza noului Amarok, spunând că este „cu adevărat impresionat” de acest automobil.

FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021 CITEȘTE ȘI FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021

Și pe segmentul de vanuri, Ford primește trofeul pentru a treia oară, în fața unei concurențe mult mai numeroase.

„Suntem foarte mândri că juriul IVOTY a acordat acest prestigios premiu noului Transit Custom. Fiind cea mai importantă furgonetă de o tonă din Europa, noul Transit Custom a fost dezvoltat și proiectat pentru a satisface nevoile variate ale clienților. Împreună cu dieselul nostru premiat, clienții vor avea în curând posibilitatea de a alege și versiuni electrice și PHEV. Fiecare model este livrat cu multiple inovații si conectivitate super-rapida la ecosistemul software Ford Pro, ceea ce îi ajută pe clienții noștri sa prospere”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro Europa, la finalul festivității.

Transit Custom a fost cel mai bine vândut van de o tonă din Europa anul trecut și este produs la uzina Ford Otosan din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford ranger
pickup ul anului
vw amarok
cel mai bun pickup
international van of the year