Ford recheamă la service 661.000 SUV-uri Explorer în America de Nord

Ford recheamă la service 661.000 SUV-uri Explorer în America de Nord
scris 10 mai 2021

Producătorul auto Ford Motor va rechema la service 661.000 de SUV-uri Explorer în America de Nord, la solicitarea Administrației Americane pentru Siguranța Traficului (NHTSA), deoarece retenția unor cuie ar putea slăbi și permite șinei care protejează acoperișul să se detașeze de vehicul, transmite Reuters.

Rechemarea acoperă modelele fabricate în perioada 2016 - 2019, iar dealerii se vor ocupa de remedierea defecțiunilor, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Primele probleme au apărut la începutul anului trecut, după ce în 11 cazuri s-a înregistrat detașarea șinei care protejează acoperișul. În aprilie, NHTSA a cerut Ford să recheme la service mașinile afectate, dar compania a susținut inițial că nu este necesar din cauza probabilității scăzute a detașării șinei care protejează acoperișul și a faptului că șoferii ar putea probabil detecta problema.

În noiembrie, Ford anunța că va extinde garanția pentru a acoperi această problemă timp de zece ani, înainte ca în 30 aprilie să accepte rechemarea la service.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Un purtător de cuvânt al Ford a dat asigurări că nu s-au produs accidente sau răniri din cauza șinei.

Rechemarea include 620.483 vehicule în Statele Unite, 36.419 în Canada și 4.260 în Mexic.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent și pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
explorer
suv