Ford se pregătește de lansarea celui de-al doilea automobil electric fabricat în Germania, un SUV Coupe

Ford se pregătește de lansarea celui de-al doilea automobil electric fabricat în Germania, un SUV Coupe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iun 2024

Numele Ford Capri s-ar putea regăsi pe viitorul automobil electric pe care Ford urmează să-l producă în uzina din Koln, acolo unde a început deja fabricația lui Explorer. Legătura dintre cele două modele va fi una foarte puternică, așa cum este între VW ID.4 și ID.5, mașinile de la care Ford a preluat platforma.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ford va dezvălui pe 10 iulie un nou automobil electric, o caroserie de SUV Coupe, care, potrivit informațiilor oficiale, se va numit Capri, similar cu celebrul coupe din anii 70 ai secolului trecut. Mașina face parte din proiectul de electrificare a mărcii pe piața din Europa, un proiect început cu mulți ani în urmă și bazat pe colaborarea cu VW, de la care compania americană a cumpărat dreptul de folosire a platformei MEB.

Primul model lansat pe această platformă, Explorer, a intrat de curând în producție, cu o mică întârziere față de planurile inițiale. Acesta are o structură tehnică similară cu VW ID.4, în timp ce al doilea model va avea similitudini tehnice cu ID.5, urmând să aibă, de asemenea, o caroserie Coupe.

România colaborează cu SpaceX și poate trimite un român în spațiu, în mai puțin de șase luni, spune vicepreședintele ANCOM CITEȘTE ȘI România colaborează cu SpaceX și poate trimite un român în spațiu, în mai puțin de șase luni, spune vicepreședintele ANCOM

Descris de companie drept un crossover sport, viitorul model electric va prelua, cel mai probabil, soluțiile de propulsie de pe Explorer, similare cu cele cunoscute de la modelele VW.

Uzina din Koln, cea mai importantă fabrică a Ford din Germania, a fost retehnologizată în ultimii ani, în urma unei investiții de circa două miliarde de euro, pentru a putea produce automobile electrice. Capacitatea de producție este de aproximativ 250.000 de vehicule anual, însă ritmul nu va atinge această valoare în primele faze de producție.

Conform estimările reprezentanților Ford, noul SUV va reprezenta cel puțin o treime din producția totală de vehicule electrice de la Koln.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford explorer
ford electric
ford capri
ford coupe