Ford și Fundația Ion Țiriac au cumpărat o linie de testare RT-PCR pentru spitalul din Craiova

Ford și Fundația Ion Țiriac au cumpărat o linie de testare RT-PCR pentru spitalul din Craiova
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 apr 2020

Ford România anunță că a cumpărat un aparat de testare pentru COVID-19, acesta fiind livrat spitalului din Craiova și urmând să deservească întreaga regiune Oltenia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Constructorul auto Ford, prin intermediul Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, cu ajutorul Fundației Ion Țiriac și al partenerilor locali non-profit Rotary Craiova Probitas, a cumpărat un aparat de testare pentru COVID-19. Aparatul este un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral, care a sosit deja la Craiova, fiind deja instalat și folosit de către Spitalul Clinic Județean de Urgență cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

De asemenea, Ford transmite că o caravană umanitară cu ajutoare alimentare pentru 400 de persoane nevoiașe din comunitățile rurale ale județelor Dolj, Brașov și Cluj demarează, cu ajutorul Napoca Rally Academy și al distribuitorilor autorizați Ford – Autonovex Brașov, RMB Inter- Auto Cluj și Plusauto Craiova. În plus, peste 25 de vehicule Ford sunt puse la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară, prin intermediul rețelei naționale de distribuitori autorizați și a Ford România.

“Fundația Ion Țiriac s-a alăturat acestei inițiative pentru că acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și responsabilitate din partea tuturor. Cu părere de rău, sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care am decis să ne implicăm și să acordăm suport Asociației Club Rotary Craiova Probitas. Donația Fundației Ion Țiriac constă în direcționarea sumei de 15.000 de dolari pentru achiziționarea unor echipamente medicale de importanță majoră – aparatură de testare precum și kituri necesare pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Covid-19. Ne bucurăm să fim alături de spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, punct de lucru - Laborator Genetică Medicală, fiindcă doar împreună putem trece cu bine peste acest obstacol”, au declarat reprezentanții Fundației Ion Țiriac.

Până în acest moment, în toată regiunea Oltenia exista doar un singur astfel de aparat, ce deservea 5 județe, acoperind astfel o populație totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Dacă în acest moment, în Oltenia se puteau testa aproximativ 30 de persoane pe zi, cu acest al doilea aparat se vor putea testa peste 300 de persoane zilnic, în Laboratorul Spitalului Județean Craiova.

“Dinamica la nivel național și internațional a epidemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 impune creșterea capacității de diagnostic prin tehnici de genetică moleculara (Real-Time PCR) la nivel local, regional și internațional. Am organizat acest laborator vizând creșterea ratei de detecție a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației din Oltenia. Având în vedere contextul epidemiologic, contagiozitatea ridicată a virusului SARS-CoV-2, știm că este obligatoriu să punem în funcțiune un nou flux de capacitate medie/mare pentru diagnosticarea eficientă a acestei patologii. Noul echipament prelucrează la capacitate medie un număr de 200 teste/zi și poate ajunge la peste 320 teste/zi”, a declarat Dr. Teodor Sas, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

OMV Petrom: Vânzările de carburanți au scăzut abrupt cu peste 30% în urma carantinei impuse de autorități CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Vânzările de carburanți au scăzut abrupt cu peste 30% în urma carantinei impuse de autorități

 „Este foarte important ca în această perioadă să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, fie că este vorba despre cei aflați în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19, fie că vorbim despre persoane aflate în izolare, bătrâni și familii nevoiașe care au nevoie de alimente. Datorăm foarte mult comunității noastre, iar prin intermediul acestor acțiuni suntem alături în continuare de angajații noștri și de întreaga comunitate din România”, a declarat Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford din Craiova.

O altă inițiativă a companiei lansată în această perioadă este și Ford Family Fun Hub, un site special cu activități recreative, proiectat pentru a oferi copiilor, dar și adulților, o modalitate de a trece mai ușor și într-un mod mai distractiv peste această perioadă petrecută în casă. Ford Family Hub include o carte de colorat descărcabilă, diferite jocuri de tip “Găsește diferențele”, “Labirint” sau “Unește punctele”, dar și o secțiune video, iar întreg conținutul este actualizat în timp real.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford finantare laborator teste coronavirus craiova
fundatia ion tiriac