Ford și SK Innovation au renunțat la construirea unei uzine de baterii în Turcia

Ford și SK Innovation au renunțat la construirea unei uzine de baterii în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2023

Constructorul auto american Ford Motor Co. și producătorul sud-coreean de baterii SK Innovation Co. au renunțat la planurile care vizau construirea, în Turcia, a unei uzine de baterii destinate vehiculelor electrice, în contextul creșterii dobânzilor la nivel global, dar și a cererii slabe pentru vehicule electrice în Europa, susține cotidianul Korea Economic Daily.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citând surse care au dorit să își păstreze anonimatul, publicația sud-coreeană susține că ambele companii au renunțat, recent, la un acord semnat inițial în luna martie 2022. Atunci, părțile au semnat un Memorandum de înțelegere pentru a înființa o societate mixtă în vederea producerii de baterii pentru vehiculele electrice în Turcia. Fabrica urma să-și înceapă activitatea în anul 2025 și să aibă o capacitate anuală de producție de 30 - 45 GWh, fiind parte din strategia Ford de a produce două milioane vehicule electrice pe an începând din 2026, scrie Agerpres.

Deficitul balanței comerciale a României a crescut CITEȘTE ȘI Deficitul balanței comerciale a României a crescut

Cu toate acestea, contactată de Bloomberg News, compania SK Innovation a precizat că nu a luat încă o decizie finală cu privire la oprirea negocierilor cu Ford ce vizează înființarea unei societăți mixte în Turcia.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan, ce are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. În Europa, Ford este responsabilă pentru producerea, vânzarea și întreținerea vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are circa 45.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproape 59.000 de oameni, când sunt incluse afacerile neconsolidate.

În luna martie a anului trecut, constructorul auto Ford a transferat proprietatea fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, acest proces fiind condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
sk innovation
ford