Fostul designer Dacia, Miles Nurnberger, se întoarce la Aston Martin și mărturisește de ce a plecat: A fost dificil!

Fostul designer Dacia, Miles Nurnberger, se întoarce la Aston Martin și mărturisește de ce a plecat: A fost dificil!
scris 20 iun 2022

Miles Nurnberger, al doilea designer care a trecut în fugă pe la Dacia, se întoarce la compania care l-a consacrat, Aston Martin, și explică, pe scurt, de ce a plecat. El a avut o carieră extrem de scurtă, de câteva luni, în cadrul mărcii românești, la fel cum a avut înaintea lui și Alejandro Mesonero Romanos, venit de la SEAT și plecat la Alfa Romeo.

Pe Miles Nurnberger, un designer tânăr, în vârstă de 46 de ani, l-am văzut la București, într-o scurtă vizită efectuată alături de șeful său de atunci, Denis le Vot, CEO Dacia. Atunci am schimbat doar câteva cuvinte cu el, părea stingher în poziția în care se afla și nu era foarte clar care este rolul lui în următorii ani.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

A spus că a început să lucreze cu colegii săi designerii care contribuiseră deja la crearea ultimelor modele lansate, Jogger în special, dar și a celor care urmează să fie lansate, Duster și Bigster. Apoi, după câteva luni, Renault a anunțat că a plecat „pentru a urma proiecte personale”. Acum, el confirmă că a plecat pentru a prelua din nou postul de director de design al mărcii premium Aston Martin, pe care îl ocupase și anterior.

„Aș vrea să mulțumesc fiecăria din Renault Group și, în particular, foarte talentatei echipe de la Dacia Design. A fost o reală plăcere și le mulțumesc în particular lui David Durand (n.r. actualul șef de design al Dacia), Magali Gouraud, Romain Gauvin, Helene Veilleux, Yohann Ory și, desigur, lui Laurens van den Acker”, a transmis Miles după plecare sa.

„Următorul capitol începe curând”, a mai spus cunoscutul designer, care a creat câteva mașini spectaculoase în cariera sa și care nu a avut ocazia să deseneze măcar un singur model al mărcii românești.

FOTO Realitate augmentată pentru mașinile Dacia, plus echipamente în premieră pe Duster: oglinzi electrice și senzori de ploaie CITEȘTE ȘI FOTO Realitate augmentată pentru mașinile Dacia, plus echipamente în premieră pe Duster: oglinzi electrice și senzori de ploaie

Una dintre puținele declarații ale sale apărute în presa britanică spune că „a fost dificil când am început, pentru că a fost un program redundant și trebuia să înlocuiesc opt sau nouă seniori, dar am mers mai departe cu o echipă puternică și bună iar misiunea a fost foarte clară”. Nu este foarte clar la ce s-a referit cu această declarație, dar informațiile arată că la Aston Martin s-a petrecut o schimbare majoră, prin plecarea CEO-ului Tobias Moers, care avea o relație dură cu subalternii. Odată cu această plecare, Miles Nurnberger a primit de la foștii colegi oferta de a reveni pe postul pe care îl ocupase, iar el a acceptat imediat. A susținut, după cum reiese din alte mărturisiri, că familia s-a obișnuit greu cu mutarea în Paris, iar acest lucru a grăbit revenirea la Aston Martin.

„Întotodeauna am crezut în valorile Aston Martin care are încă potențial ce poate fi descătușat”, a mai declarat Miles Nurnberger la întoarcerea sa la marca britanică, fericit că a revenit acasă.

În acest moment, David Durand, cel care a supervizat designul mărcii Dacia în ultimul deceniu, pentru modele precum Duster 1 și 2, Sandero și Logan 2 și 3, a preluat pentru prima dată funcția plină de designer-șef al Dacia și va conduce în continuarea activitățile de design pentru următoarele modele ce se pregătesc de lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
miles nurnberger
designer dacia
alejandro mesonero romanos
david durand