Fostul șef al Audi rămâne în arest

Fostul șef al Audi rămâne în arest
scris 15 aug 2018

Fostul Șef al Audi, Rupert Stadler, care deocamdată este doar suspendat, nu și demis din funcțiile pe care le deține la constructorul premium, va rămâne în arest, după ce judecătorii au respins cererea acestuia de eliberare.

Judecătorii germani au decis să mențină mandatul de arestare a lui Rupert Stadler, fost CEO și președinte al Audi AG, după cum anunță presa germană. Managerul, care se află încarcerat într-o închisoare din Augsburg, făcuse apel la decizia anterioară și se baza inclusiv pe faptul că procurorii germani care anchetează cazul au declarat că ei și-au finalizat audierile și partea de cercetare, inclusiv percheziții.

Rupert Stadler a fost acuzat, în dosarul manipulării testelor de emisii, că a continuat să aprobe vânzarea de mașini despre care știa că utilizează dispozitive de manipulare a testelor de emisii. Arestarea sa a fost decisă ca urmare a faptului că procurorii au spus că a încercat să ascundă probe în dosar. Ulterior, în documentele publice din dosar, procurorii au menționat că, deși la început Rupert Stadler a cooperat cu anchetatorii, la un moment dat a refuzat să mai facă declarații.

Ford România a stabilit prețurile pentru noua generație Focus, care va fi lansată în septembrie CITEȘTE ȘI Ford România a stabilit prețurile pentru noua generație Focus, care va fi lansată în septembrie

Consiliul de Administrație al Audi AG a propus suspendarea din funcții a lui Rupert Stadler, până în momentul în care justiția va emite o sentință definitivă, numindu-l interimar pe Abraham Schot, vicepreședinte și șef al vânzărilor Audi. Ulterior, compania a anunțat că Markus Duesmann, manger din cadrul BMW, a devenit membru al Consiliului de Administrație. Despre acesta, presa germană a afirmat că va fi noul CEO al Audi, începând cu 1 ianuarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
rupert stadler
audi
germania
markus duesmann