FOTO BMW lansează noua generație a Seriei 2 Active Tourer

FOTO BMW lansează noua generație a Seriei 2 Active Tourer
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2021

BMW nu renunță la producția unui monovolum în segmentul compact, pe platforma regăsită și pe modelul Serie 1, astfel că lansează o nouă generație a lui Serie 2 Active Tourer, o mașină de familie, ceva mai mare decât Serie 1 și la fel de bine echipată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW și-a reorganizat complet programul de denumiri ale modelelor sale, pentru a face diferențe între caroseriile standard și cele derivate, acesta fiind motivul pentru care, în urmă cu 7 ani, a lansat modelul Serie 2 Active Tourer. Chiar dacă mulți critici nu au dat prea multe șanse unei caroserii de monovolum în gama BMW, pentru bavarezi vânzările au fost mulțumitoare, astfel că a doua generație a venit firesc. Spre deosebire de hatcbackul Serie 1, Seria 2 aduce mai mult spațiu pentru pasageri, câțiva centimetri în plus pentru bagaje, dar și o mulțime despații mici de depozitare, căutate de familii în concedii și deplasări mai lungi.

FOTO BMW lansează noua generație a Seriei 2 Active Tourer

Chiar dacă împarte platforma cu noul Serie 1, noul model Serie 2 Active Tourer are o serie de trăsături care îl apropie mai mult de Serie 2 Gran Coupe, dar și de noile SUV-uri X1 și X2. De asemenea, tehnologia prezentă pe noul model este printre cele mai avansate din gama producătorului, în centru fiind sistemul e-Drive, de generația cincea, ce va fi disponibil de anul viitor. Acesta va sta la baza propulsiei plug-in hybrid, regăsită în premieră pe acest model.

Dimensiunile noului model sunt standard pentru clasa compactă, cu 4,38 metri lungime și 1,82 metri lățime, având șapte centimetri în plus față de Serie 1. Ampatamentul este și el clasic, 2,67 metri, în timp ce portbagajul are 470 litri în arhitectura standard, dar poate crește la 1.455 litri, prin rabatarea scaunelor. Bancheta spate este fracționabilă 40/20/40, dar și culisantă cu până la 13 centimetri, astfel că opțiunile de spațiu sunt diversificate. Accesul la portbagaj se face printr-un hayon automat.

Motorizările oferite la lansare sunt 223i, de 160 kW/218 CP, un mild hybrid de 48 V (motor cu combustie de 150 kW/204 CP și electric de 14 kW/19 CP), 220i, de 125 kW/170 CP (115 kW/156 CP și electric 14 kW/19 CP), tot mild hybrid. De asemenea, clasicul 218i oferă 100 kW/136 CP, iar dieselul 2018d generează 150 CP.

Dacia rezistă mai bine crizei în Franța. Sandero, locul 3 în vânzări CITEȘTE ȘI Dacia rezistă mai bine crizei în Franța. Sandero, locul 3 în vânzări

Printre echipamentele de ultimă generație sunt cele de siguranță, cum este tempomatul cu funcție de frânare, care reacționează și la traficul din față, la virarea la stânga, dar și la pietoni și bicicliști, la virarea la dreapta. De asemenea, asistentul de parcare, inclusiv camera de asistare la marșarier și asistentul de marșarier, sunt standard. Opțiunile includ asistentul de control al direcției și al benzii, tempomatul automat cu funcție Stop&Go, navigație activă, funcția de avertizare la ieșire, BMW Head-Up Display și funcțiile Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder și Remote Theft Recorder.

Funcțiile existente pot fi îmbunătățite sau extinse prin intermediul actualizărilor software la distanță (Remote Software Upgrade).

FOTO BMW lansează noua generație a Seriei 2 Active Tourer

La interior, BMW oferă în premieră sistemul iDrive pe un model compact, având în spate sistemul de operare BMW 8. Acesta are ca interfață ecranul central curbat, asemănător cu cel din iX, care se conectează și cu Asistenutl Personal Inteligent. Displayul este format din două ecrane alăturate, unul de 10,25 inci și unul din 10,7 inci.

Noul BMW Serie 2 Active Tourer va fi disponibil pe piață în luna februarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 2
serie 2 active tourer
motoare hibrid bmw
mild hibrid bmw