FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe

FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iun 2019

Unul dintre cele mai noi modele din gama BMW și, probabil, cel mai spectaculos, vorbim aici despre Serie 8, are acum și o versiune Gran Coupe, prezentată în premieră de constructorul bavarez. Modelul are patru uși și deschide accesul mărcii către noi segmente de clienți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După premiera mondială de acum un an a primei caroserii a lui Serie 8, cea Coupe, urmată de introducerea versiunii Cabrio, spectaculosul model primește o caroserie în patru uși, intitulată Gran Coupe. Acest segment, devenit extrem de popular printre cumpărătorii de lux, care au renunțat treptat la coupe-urile clasice, în două uși, vine să concureze cu un automobil redutabil, ce și-a câștigat extrem de mulți clienți de la lansarea sa, respectiv Porsche Panamera, dar și cu rivalele Audi A7 și Mercedes CLS.

Chiar dacă este spațios și confortabil, BMW Serie 8 Gran Coupe își va psătra blazonul de mașină sport, astfel că va avea 4 locuri, plus unul în mijlocul banchetei spate, redus ca dimensiuni.

FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe

Dimensiunile acestei caroserii sunt peste cele ale Coupe-ului, cu 23 centimetri la lungime, 3 cm la lățime și aproape 6 cm la înălțime, însă și ampatamentul va avea în plus, e drept doar 2 mm. Inclusiv ecartamentele roților au fost mărite, astfel că BMW spune că a trebuit să ajusteze linia de producție din Dingolfing. Dimensiuni mai mari au fost obținute și la interior, unde pasagerii au mai mult spațiu deasupra capului (+18 cm), dar și pentru genunchi (+8,6 cm). Astfel BMW Seria 8 Coupe măsoară 5,08 metri în lungime și 1,93  metri în lățime, având o înălțime de 1,40 metri.

FOTO Un vatman de la STB a aruncat cu suc într-un călător care îi reproșase că nu pornește ventilația CITEȘTE ȘI FOTO Un vatman de la STB a aruncat cu suc într-un călător care îi reproșase că nu pornește ventilația

Aranjamentul portbagajului poate varia datorită unui sistem mai rar întâlnit, cu bancheta spate rabatabilă în trei segmente, 40:20:40, ale cărui secțiuni individuale pot fi pliate din portbagaj cu ajutorul unei manete. Portbagajul are un volum total de 440 de litri, „ suficient de mare pentru a putea depozita trei saci de golf” după spune descrierea oficială.

La lansare sunt disponibile patru motorizări/variante. BMW M850i xDrive Gran Coupe este propulsat de un motor V8 pe benzină, care furnizează 390 kW/530 CP. Cu o cilindree de 4.4 litri, acesta generează un cuplu maxim de de 750 Nm și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe

Propulsorul diesel cu șase cilindri dispuși în linie, BMW 840d xDrive Gran Coupé, oferă 235 kW/320 CP, iar BMW 840i Gran Coupé și BMW 840i xDrive Gran Coupé se bucură de serviciile unui motor pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie și capabil să urce în turații, cu o putere maximă de 250 kW/340 CP.

Toate motoarele disponibile pentru noul BMW Seria 8 Gran Coupé îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Ele sunt conectate cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, care vine cu clapete de schimbare pe volan ca dotare standard, astfel încât conducătorul să poate schimba vitezele manual.

FOTO Volvo și Uber au prezentat noul model de vehicul autonom. Uber va testa livrarea de mâncare cu drona CITEȘTE ȘI FOTO Volvo și Uber au prezentat noul model de vehicul autonom. Uber va testa livrarea de mâncare cu drona

Potrivit celor de la BMW România, vânzările pentru noul Serie 8 Gran Coupe vor începe în septembrie, inclusiv pentru piața noastră, fiind anunțat pentru moment doar prețul pentru piața din Germania, 91.500 de euro.

FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe

 

FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe

FOTO BMW și-a extins familia Serie 8 cu versiunea Gran Coupe

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 8
serie 8 gran coupe
porsche panamera
grand tourer