FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia

FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia
scris 14 sep 2022

Premierul Nicolae Ciucă le-a prezentat reprezentanților companiei Nokian Tyres, în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria, pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiții, ca și disponibilitatea Bucureștiului față de nevoile de relocare a capacităților industriale de producție, ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina.

Ciucă a amintit în context că Guvernul este angajat în accelerarea demersurilor de aderare la OCDE, cea mai puternică organizație care reunește economii reprezentând 90% din investițiile străine directe la nivel global, iar alături de implementarea reformelor din PNRR, aceste procese vor transforma administrația publică și vor facilita funcționarea mediului de afaceri. 

Aderarea României la OCDE va costa aproape 6 milioane euro, care trebuie plătite lunile acestea. Guvernul pregătește și sporuri pentru bugetarii din ministere, după modelul PNRR CITEȘTE ȘI Aderarea României la OCDE va costa aproape 6 milioane euro, care trebuie plătite lunile acestea. Guvernul pregătește și sporuri pentru bugetarii din ministere, după modelul PNRR

Compania Nokian Tyres a anunțat recent că va părăsi Rusia, aceștia fiind, alături de Michelin, primii producători de anvelope occidentali care renunță să mai facă afaceri în această țară.

Nokian a anunțat planuri pentru ”o ieșire controlată” din Rusia, unde se află cea mai mare fabrică a sa de producție.

FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia

Compania a declarat că va evalua diferite opțiuni și va suporta deprecieri de aproximativ 300 de milioane de euro în al doilea trimestru. Nokian avea peste 1.600 de angajați în Rusia.

Industria anvelopelor a fost puternic lovită de sancțiunile occidentale asupra Rusiei, care au întrerupt aprovizionarea cu materii prime critice și au închis fabricile care furnizează clienții din afara Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokian tyres
ciucă
guvern
ajutor
stat
investiție