FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic

FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic
scris 4 aug 2020

 

Compania de turism spațial Virgin Galactic a semnat un acord cu Rolls-Royce pentru dezvoltarea unui avion pentru călătorii supersonice, iar luni a prezentat pentru prima oară designul noului vehicul, relatează CNBC.

Călătoriile supersonice sunt un obiectiv pe termen lung al Virgin Galactic, care în ultimii 10 ani a locrat la dezvoltare de nave spațiale reutilizabile, capabile să trimită oameni în călătorii scurte la marginea spațiului, scrie News.ro

Netflix adaugă funcții de redare mai lentă sau mai rapidă a conținutului CITEȘTE ȘI Netflix adaugă funcții de redare mai lentă sau mai rapidă a conținutului

Virgin Galactic a anunțat că a finalizat împreună cu NASA o evaluare a conceptului său de misiune pentru un model de vehicul supersonic, urmând să colaboreze cu Administrația Federală pentru Aviație în vederea creării unui cadru de certificare a avionului pentru zbor.

Anterior, divizia de investiții a Boeing a investit 20 de milioane de dolari în Virgin Galactic pentru a ajuta compania să construiască un avion supersonic.

FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic

”Până acum am făcut progrese extraordinare și suntem nerăbdători să deschidem o nouă frontieră în călătoriile de mare viteză”,  a afirmat directorul pentru spațiu al Virgin Galactic, George Whitesides, într-un comunicat.

Compania aerospațială britanică Rolls-Royce are o experiență notabilă în fabricarea de motoare pentru avioane, inclusiv construcția de motoare pentru avioanul supersonic Concorde.

Pentru început, designul supersonic vizează o viteză Mach 3, care este de trei ori mai mare decât viteza sunetului, utilizând un avion cu aripi în formă de triunghi.

Potrivit Virgin Galactic, avionul va fi capabil să transporte 9-19 pasageri și va zbura la o altitudine de peste 60.000 de picoare (18.288 de metri)

În timp ce atenția Virgin Galactic se îndreaptă în prezent către turismul spațial, analiștii de pe Wall Street arată spre potențialul avionului supersonic de a perturba piața avioanelor comerciale.

În luna decembrie, Morgan Stanley a subliniat potențialul avut de avionul supersonic al Virgin Galactic, banca anticipând venituri anuale de 800 de miliarde de dolari până în 2040 generate de călătoriile de mare viteză.

FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic

Alte companii care lucrează la avioane supersonice de generație viitoare sunt Boom Supersonic, Aerion Supersonic și Spike Aerospace. Înainte de pandemia de coronavirus, aceste companii anticipau să efectueze zboruri de testare cel mai devreme în 2023-2024.

Virgin Galactic este pe cale să finalizeze testarea seriei de nave spațiale SpaceShipTwo, iar cel mai recent a instalat interiorul cabinei, intenționând să înceapă să transporte pasageri pentru prima oară.

Divizia de producție de nave spațiale construiește deja a doua și a treia navă pentru flota Virgin Galactic, la fabrica deținută de companie la Mojave, California.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
avion supersonic