FOTO Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată

FOTO Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km), a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată! Ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secțiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). Pentru a putea fi demarată licitația și ulterior construcția au fost astăzi, aprobați de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secțiunea Craiova - Filiași (51,5 km), care va avea profil de autostradă, cât și pentru secțiunea Filiași - Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

DECIZIE Tarifele RCA rămân plafonate pentru încă 3 luni CITEȘTE ȘI DECIZIE Tarifele RCA rămân plafonate pentru încă 3 luni

Ambele obiective sunt prevăzute în Programul Investițional 2021-2030, iar pentru implementarea lor este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei (inclusiv TVA), scrie Agerpres.

Construcția acestui drum de mare viteză, care tranzitează județele Dolj și Gorj, este finanțată prin Programul Transport (PT) 2021-2027, a subliniat ministrul.

FOTO Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată

viewscnt
Afla mai multe despre
drum de mare viteză
craiova