FOTO DS7, un facelift mare cât un model nou, cu noi motoare plug-in și un singur propulsor cu combustie

FOTO DS7, un facelift mare cât un model nou, cu noi motoare plug-in și un singur propulsor cu combustie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2022

Marca franceză premium DS, parte a grupului Stellantis, desprinsă de Citroen în urmă cu mai bine de 10 ani, și-a lansat un facelift pronunțat al SUV-ul DS7, care primește acum și motorizări electrificate noi.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cel mai important model al mărcii DS, care aparține celor de la Stellantis și care a intrat în grupul de mărci premium alături de Alfa Romeo și Lancia, a primit o puternică revizuire, astfel încât acesta să poată face față cu succes tendințelor de electrificare din industria auto.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile bursei – Pariu pe bijuterii. 61 de magazine în două decenii și planuri de a deveni unicorn în lei în următorii 5 ani CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile bursei – Pariu pe bijuterii. 61 de magazine în două decenii și planuri de a deveni unicorn în lei în următorii 5 ani

DS7 a primit o serie de modificări ale designului, însă cele mai importante sunt cele de la nivelul motorizărilor, unde a fost păstrat un singur motor fără alimentare la priză.

„Noul DS 7 împrumută personalitatea și eleganța formelor existente, la care am adăugat o tușă suplimentară de dinamism, cu forme ascuțite. Noul DS 7 capătă un caracter mai puternic, în special în partea din față și din spate, în timp ce designul este inspirat direct de cele mai recente concept car-uri ale mărcii DS Automobiles” spune Thierry Metroz, director de design DS.

FOTO DS7, un facelift mare cât un model nou, cu noi motoare plug-in și un singur propulsor cu combustie

Schimbările de design se regăsesc atât în detalii, la semnătura luminoasă, care a evoluat împreună cu noile faruri Pixel Led, și la luminile de zi DS Light Veil, cât și la imaginea de ansamblu. Cu o nouă grilă, o nouă bară de protecție, cu dispariția aproape completă a cromului de pe mașină, pare că avem un model complet nou, mult mai subtil și mai elegant.

Nu lipsită de importanță este și dispariția Crossback din denumire, care nu se mai regăsește pe caroserie și nici în documentația oficială.

Odată cu faceliftul, DS 7 va avea de acum înainte trei motoare plug-in hibrid de 225 și 300 CP, plus una de 360 CP. DS 7 E-TENSE 225 este echipat cu o motorizare pe benzină PureTech 180 și un motor electric de 110 CP, cuplate la cutia de viteze automată cu 8 rapoarte și tracțiune pe 2 roți motrice. DS 7 E-TENSE 4x4 300 și DS 7 E-TENSE 4x4 360 vor aduce tracțiunea 4x4, cu un motor PureTech 200 și un motor electric de 110 și 112 CP pe fiecare punte. Versiunea 360 va devenit vârful de gamă al acestui model, cu setări de performanță specifice.

Volkswagen, nevoită să oprească producția ID.Buzz, după numai 500 de unități CITEȘTE ȘI Volkswagen, nevoită să oprească producția ID.Buzz, după numai 500 de unități

O modificare a fost realizată și la capitolul bateria a cestor modele plug-in, la 14.2 kWh cu până la 65 de kilometri în ciclu WLTP și 81 de kilometri în ciclul urban. 

Rămâne disponibilă motorizarea BlueHDi 130, singura cu combustie care va mai fi oferită clienților din Europa. Pe alte piețe, vor fi menținute motoarele pe benzină PureTech cu 130, 215 și 225 CP.

Tot o noutate este și sistemul de infotainment, care include dispozitivul DS IRIS, cu ecran de 12 inci, cu o interfață complet redesenată și o serie de caracteristici noi.

DS7 va fi produs în continuare în uzina din Mulhouse, pentru piața din Europa, și în China, pentru piața locală. Comenzile vor fi deschise pentru noul model începând cu 11 iulie, iar livrările sunt programate pentru luna septembrie.

FOTO DS7, un facelift mare cât un model nou, cu noi motoare plug-in și un singur propulsor cu combustie

viewscnt
Afla mai multe despre
ds7
facelift ds 7
motoare hibrid ds
stellantis
marci premium alfa romeo ds lancia