FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România

FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mar 2024

Automobilul Ford F150, cel mai vândut din SUA, va fi comercializat și pe piața din România, după ce distribuția acestui model în Europa a fost preluată de o companie din Suedia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ford F-150, pickup-ul de clasă mare al constructorului american, care deține de foarte mulți ani titlul de cel mai vândut automobil din SUA, va fi vândut oficial pe piața din România de Proleasing Group, companie cu sediul în Prahova și cu showroom-uri în Prahova, Buzău și Dâmbovița. Proleasing este dealer al Ford, ca și al mărcilor BMW și Hyundai. Compania românească a devenit astfel partener al celor de la Hedin Mobility Group din Suedia, care a obținut drepturile de distribuție ale modelului Ford F-150, pentru Europa.

Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam. \ CITEȘTE ȘI Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam. "Va fi o surpriză!"

Acordul Ford cu Hedin Mobility Group a fost încheiat în 2022 și i-a permis companiei suedeze să importe pickup-ul F-150 în Europa începând cu primul trimestru al anului 2023. Primele țări în care a fost lansat modelul american au fost Germania și Suedia, urmate de alte țări din Europa Centrală. Hedin și partenerii săi vor asigura și operațiunile de service și piese de schimb, pentru clienții acestui model. De remarcat că modelul electric F-150 Lightning nu face obiectul acestui acord de import.

Versiunile F-150 disponibile pe piața din România vor fi Limited, Raptor, XLT și Lariat, acestea putând fi comandate la toți dealerii Proleasing Motors din Ploiești, Buzău și Târgoviște.

“Distribuirea autorizată a modelelor Ford F-150 în România oferă celor pasionați de camionete puternice o serie de avantaje semnificative. Dacă până acum, costurile legate de întreținere și piese de schimb pentru acest tip de mașini, importate prin diverse canale pe continent, erau necunoscute, începând de azi, clienții vor beneficia de asistență pe parcursul întregului proces de vânzare-service-garanții și acces la întreaga gamă de piese de schimb și accesorii originale”, a declarat Lucian Alexe, CEO Proleasing Motors.

"Suntem extrem de încântați să putem oferi și pieței din România aceste vehicule excepționale, F-150 fiind o gamă de “pick-up trucks” care domină segmentul din care face parte de peste 40 de ani. Abia aștept să îi cunosc pe viitorii noștri clienți din România, care sunt convins că se vor regăsi în statutul iconic al noului lor vehicul”, a declarat Anderz Larqvist, Președinte Hedin US Motor.

Prețul lui Ford F-150 pe piața din România începe de la 65.500 euro plus TVA.

Potrivit informații transmise de importator, Ford F-150 va putea fi cumpărat cu motorizările de 3.5 litri V6, de 456 CP, în versiune Raptor, precum și cu motorizarea hybrid, de 436 CP și 772 Nm. De asemenea, este disponibilă și versiunea Lariat, cu uriașul motor de 5.0 litri, V8, care generează 406 CP și 555 Nm cuplu maxim, cu o capacitate de tractare de 3,5 tone.

VIDEO Imagini aeriene după inspecția neanunțată a autorităților pe Autostrada Bucureștiului. Cum se lucrează acum CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene după inspecția neanunțată a autorităților pe Autostrada Bucureștiului. Cum se lucrează acum

Ford F-150 are o lungime de 5,87 metri, cu o înălțime de 1,96 și o lățime de 2,02 metri, fiind considerat cel mai performant pickup din lume, în segmentul său.

FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România

viewscnt
Afla mai multe despre
ford f 150
f-150 romania
proleasing
ford romania