ULTIMA ORĂ VIDEO Directorul a transmis acționarilor Renault intenția de separare și vânzare a diviziei de motoare cu combustie, inclusiv Uzina Mecanică Dacia

ULTIMA ORĂ VIDEO Directorul a transmis acționarilor Renault intenția de separare și vânzare a diviziei de motoare cu combustie, inclusiv Uzina Mecanică Dacia
scris 26 mai 2022

Acționarii Renault Group au avut ocazia să afle direct din gura directorului general, Luca de MEO, care sunt planurile sale privind compania, în ceea ce privește o posibilă separare a activităților cu motoare termnice de cele cu propulsie electrică și software.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Luca de Meo a fost prezent în fața Adunării Generale a Acționarilor Renault SA, unde au fost discutate și aprobate mai multe propuneri ale conducerii executive, dar și salariul CEO-ului. Șeful Renault Group a vorbit în fața acționarilor despre faptul că există un audit care a arătat că o separare a activităților dedicate vehiculelor electrice are un mare potențial. O astfel de separare „ar corecta evaluarea grupului”, a spus de Meo, care a subliniat că nu dorește să rupă în două compania, ci să creeze două entități cu aproximativ 10.000 de angajați fiecare.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

El a confirmat intenția de a găsi un partener pentru divizia de motoare cu combustie, potrivit Automotive News.

Cu o zi înainte, Reuters a citat două surse din interiorul Renault care au vorbit despre deschiderea Renault de a ceda până la 60% din activitățile de producție de motoare termice, susținând de asemenea că au apărut deja primele propuneri de achiziție.

Conform anunțului oficial al Renault, intenția de separare a activităților vizează mai multe unități de producție a motoarelor termice ale grupului, inclusiv Uzina Mecanică Mioveni, precum și centre de inginerie din mai multe țări, între care și cel din România. Renault a precizat că se va forma „un lider mondial al sectorului mecanic în serviciul industriei auto”, cu referire activitățile și tehnologiile care țin de motoarele și transmisiile termice și hibride.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

„Vedem vehiculele electrice ca un business în creștere și ICE (n.r. motoarele cu combustie internă) ca un generator stabil de cash”, a spus De Meo anterior. „Este o nevoie industrială să separăm cele două echipe, deoarece joacă sporturi diferite”, a explicat șeful Renault.

Acționarii Renault au aprobat pachetul de salarizare al conducerii companiei, Luca de Meo fiind răsplătit cu 4,74 milioane de euro pentru rezultatele din 2021, primul său an la conducerea companiei. Salariul primit de Meo este mai mare decât cel al predecesorului său, Thierry Bollore, care nu depășea 2 milioane de euro, dar este mai mic decât cel pe care Carlos Ghosn l-a încasat timp de mai mulți ani, respectiv circa 7 milioane de euro anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault vanzare dacia
luca de meo
separare activitati renault
uzina mecanica dacia
rtr renault