FOTO Mazda MX-30 și Honda Jazz, testate de EuroNCAP, pe noile proceduri mai severe

FOTO Mazda MX-30 și Honda Jazz, testate de EuroNCAP, pe noile proceduri mai severe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 nov 2020

Două noi automobile au fost testate de EuroNCAP, organizația independentă care se ocupă cu stabilirea nivelului de siguranță din vehiculele vândute pe piața europeană. Mazda MX-30 și Honda Jazz au reușit performanțe bune în testele din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mazda MX-30 este un nou automobil electric apărut pe piață și testat, acum, și de inginerii de la EuroNCAP. Bazat pe structura lui CX-30, modelul avea toate premisele pentru a obține un scor bun, însă greutatea crescută și riscurile noi pe care le aduc bateriile ar fi putut să creeze probleme. Singurele puncte în care testele au evidențiat mici probleme sunt la impactul cu participanții vulnerabili (pieteni și cicliști), precum și la comportamentul în virajele bruște (ocolirea obstacolelor). Scorul final a fost de 5 stele, cu un punctaj mare, 91, la protecția pasagerilor adulți (aflați pe scaunele din față). Scorul obținut pentru protecția copiilor de Mazda MX-30 este de 87 de puncte, pentru protecția pietonilor – 68, iar pentru siguranța pasivă (sisteme de asistență) – 73.

FOTO Vechile generații Dacia ies din scenă cu note proaste în Raportul TUV 2021. Noul Duster, ultimul loc la categoria 2-3 ani CITEȘTE ȘI FOTO Vechile generații Dacia ies din scenă cu note proaste în Raportul TUV 2021. Noul Duster, ultimul loc la categoria 2-3 ani

Celălalt vehicul testat în aceaastă sesiune a fost Honda Jazz, un automobil care dispune doar de un motor hibrid. Potrivit celor de la EuroNCAP, Jazz este echipat cu echipamente de ultimă oră, în materie de siguranță, astfel că sistemul AEB (frînare de urgență) sau noul airbag central, care protejează șoferul și pasagerul din dreapta la impactul lateral, contribuie seminifactiv la protecția celor aflați în vehicul în cazul unor accidente. Scorul obținut este de asemenea maxim. 5 stele. Punctajele Honda Jazz au fost de 87% la protecția adulților, 83% la protecția copiilor, 80% la protecția pietonilor și cicliștilor și 76% la siguranța pasivă.

FOTO Mazda MX-30 și Honda Jazz, testate de EuroNCAP, pe noile proceduri mai severe

„Ambele, Honda și Mazda, trebuie felicitate pentru angajamentul pentru siguranță și pentru obținerea celor 5 stele pentru mașinile lor. Ratingurile emise demonstrează că noile protocoale EuroNCAP 2020 au un impact tangibil în echipamentele de siguranță și performanță la impact, inclusiv ultimele vehicule electrificate”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general al EuroNCAP.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda mx-30
honda jazz
euroncap