FOTO Nissan relansează noul Note, sub formă de SUV, cu propulsie exclusiv electrificată e-POWER

FOTO Nissan relansează noul Note, sub formă de SUV, cu propulsie exclusiv electrificată e-POWER
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 oct 2021

Constructorul japonez Nissan va lansa modelul Note Autech Crossover, o versiune a modelului Note echipată cu sistemul de propulsie e-Power care se regăsește pe primele automobile electrice ale mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan încearcă o nouă strategie pe segmentul electric, în care implică și compania Autech, divizia de tuning a sa, care funcționează independent. Aceștia sunt cunoscuți pentru modelele derivate din versiunile de serie, echipate after-market cu diferite echipamente sau motorizări.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

De data aceasta, produsul este unul special, deoarece vorbim despre echiparea cu sistemul de propulsie electric e-Power, care va lua locul motorizărilor cu combustie.

FOTO Nissan relansează noul Note, sub formă de SUV, cu propulsie exclusiv electrificată e-POWER

Note Autech Crossover va avea în plus trăsături de SUV, în special la nivel estetic, pentru a atrage clienții care doresc un vehicul mai robust. Partea specifică Autech va include suspensii speciale și anvelope de mari dimensiuni, care vor ridica garda la sol la 25 cm. În plus, semnătura LED, oglinzile cu finisaj special și grila Autech vor completa noul model. Setările suspensiilor și ale direcției vor avea în vedere un comportament specific SUV-urilor, care să ofere confort în deplasările off-road.

Lovitură pentru Dacia, în Parlamentul European CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Dacia, în Parlamentul European

Și interiorul va fi completat cu diferite detalii care să scoată în evidență acest model. De asemenea, caroseria va fi disponibilă în două tonuri, combinații de culori cu negru sau cu gri.

În ceea ce privește sistemul de propulsie e-Power, acesta se bazează pe tehnologia electric – range extender, ceea ce înseamnă că trenul de rulare este acționat exclusiv de un motor electric, care este alimentat de o baterie. Încărcarea acestei baterii vine însă de la un motor termic, care nu este deloc conectat la roți. Avantajele sistemului constau în faptul că autonomia asigurată este una similară unui vehicul cu benzină, în timp ce consumul motorului cu rol de generator este foarte mic, deoarece nu este cuplat decât la un alternator.

Modelul Note este un automobil de clasă B, ajuns la a treia generație. Acesta este construit pe aceeași platformă cu Renault Clio, CMF-B, cea care este folosită și de Dacia, într-o variantă simplificată, pentru Sandero și Jogger.

FOTO Nissan relansează noul Note, sub formă de SUV, cu propulsie exclusiv electrificată e-POWER

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
note
nissan note autech