FOTO Noi fotografii cu Skoda Octavia camuflată. Modelul ceh va avea motoare plug-in hibrid și mild-hibrid

FOTO Noi fotografii cu Skoda Octavia camuflată. Modelul ceh va avea motoare plug-in hibrid și mild-hibrid
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 oct 2019

Skoda a publicat noi fotografii cu viitoarea generație Ocatvia, de data aceasta în caroseria break, dar și informații despre motorizările eco pe care mașina cehă le va pune la dispoziție clienților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Noua generație Skoda Octavia va avea motorizări plug-in hibrid și mild-hybrid, un pas înainte pentru marca cehă care se distanțează astfel de o posibilă competiție cu Dacia, pe teritoriul cumpărătorilor cu bugete reduse. Dacă ținem cont și de faptul că Skoda pregătește și un model electric, putem avea deja imaginea unui constructor mai degrabă main-stream decât low-cost.

Potrivit celor de la Skoda, care au publicat imagini de tip teaser cu noua Octavia, camuflată, în caroseria combi, modelul sedan va avea cea mai extinsă gamă de motorizări din toată familia Skoda.

Versiunea PHEV va fi bazată pe motorul 1.4 litri, care se regăsește și pe alte modele, dar va avea două versiuni de motorizare, 201 CP și 242 CP. Acesta va fi însoțit de un motor electric, acționat de bateria reîncărcabilă la priză. Exclusiv electric, această versiune va putea rula doar 55 km, suficient însă pentru a parcurge trasee diverse în zonele urbane. Motorizarea va fi disponibilă și pe caroseria notchback și pe wagon.

Cealalătă versiune cu emisii reduse, mild-hybrid, va fi bazată pe două motoare pe benzină, 1.0 și 1.5 litri, însoțite de cutia DSG. Specific acestui tip de hibrid este bateria de 48 volți și sistemul de recuperare a energiei bazat pe electromotor/alternator, bateria nefiind reîncărcabilă la priză.

Va mai fi disponibilă motorizarea de 2.0 litri benzină, de 187 CP, și 2.0 diesel, 113 CP, 148 CP și 197 CP. Nu va lipsi nici tracțiunea integrală, cu motorul 2.0 benzină și cu două dintre dieseluri. Nu va mai fi oferit vechiul diesel de 1.6 litri.

Skoda Octavia se mută, o dată cu această generație, pe a doua generație a platformei MQB, care îi aduce mai mult spațiu la interior, dar și un portbagaj mai mare.

FOTO Tramvaie de epocă circulă pe trasee din centrul Capitalei, de Sf. Dimitrie cel Nou CITEȘTE ȘI FOTO Tramvaie de epocă circulă pe trasee din centrul Capitalei, de Sf. Dimitrie cel Nou

CEO-ul Bernd Maier a spus că această nouă generație va fi „un mare pas în viitor” pentru Octavia, în comparație cu celelalte trei generații anterioare.

Și tehnologiile de siguranță vor fi unele avansate, inclusiv cu senzori și camere, printre acestea fiind și adaptive cruise control, care permite reglarea distanței față de mașia din față, cu frânare automată.

La interior, va fi disponibil opțional un virtual cockpit, display-ul ce ține loc de afișajele analogice.

Luminile LED de tip matrice, aerul climatronic cu trei zone sunt de asemenea pe lista noilor echipamente.

Noua Skoda Octavia va fi prezentată oficial în acest an, urmând ca livrările să înceapă anul viitor.

FOTO Noi fotografii cu Skoda Octavia camuflată. Modelul ceh va avea motoare plug-in hibrid și mild-hibrid

FOTO Noi fotografii cu Skoda Octavia camuflată. Modelul ceh va avea motoare plug-in hibrid și mild-hibrid

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda octavia
noua octavia
poze skoda octavia
motoare hibrid skoda