FOTO Nouă vagoane ale unui tren de marfă care transporta cărbune au deraiat, multe sunt răsturnate

FOTO Nouă vagoane ale unui tren de marfă care transporta cărbune au deraiat, multe sunt răsturnate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Nouă vagoane din compunerea unui tren de marfă care transporta cărbune pe relația Motru Est - Cernele au deraiat marți, la ieșire din halta Răcari, anunță Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA, precizând că evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate. Secția Regională de Căi Ferate Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile care ar urma să tranziteze această zonă, pe relația Filiași - Coțofeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de șase vagoane sunt răsturnate.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3.100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est - Cernele. Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni, scrie News.ro.

Prețurile mașinilor au luat-o razna: BMW și Mercedes nu mai garantează prețurile comenzilor decât un număr anumit de luni. Ce este pregătit pentru România CITEȘTE ȘI Prețurile mașinilor au luat-o razna: BMW și Mercedes nu mai garantează prețurile comenzilor decât un număr anumit de luni. Ce este pregătit pentru România

Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii, precizează compania.

FOTO Nouă vagoane ale unui tren de marfă care transporta cărbune au deraiat, multe sunt răsturnate

”În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași - Coțofeni. Primele două autocare au preluat deja pasagerii din trenul R 2080. Precizăm faptul că, această măsură - transbordare auto -, necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune”, transmite Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA.

De asemenea, informează că personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

”Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale”, este mesajul reprezentanților CFR SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren de marfă
deraiere
carbune