FOTO Renault intră pe piața NFT-urilor cu o colecție de mașini de epocă R5

FOTO Renault intră pe piața NFT-urilor cu o colecție de mașini de epocă R5
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 dec 2022

Renault se alătură companiilor care încearcă să folosească tehnologia digitală în scopuri de marketing. Marca franceză de automobile lansează o colecție de NFT-uri reprezentând filme cu modelul Renault 5.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Colecționarii de Non-Fungible Token-uri vor avea ocazia să investească într-o colecție digitală unică de filme care reprezintă câte nouă secunde filmate cu patru modele celebre ale mărcii Renault. Este vorba despre tokenuri intitulate genR5, care vor reprezenta modelele Renault 5 electric, un automobil produs între 1972 și 1974, Renault 5 Turbo, Renault 5 Le Van și Renault 5 TL. Fiecare dintre acestea are câte un mesaj sau un simbol, pentru a celebra istoricul model al mărcii. Colecția scoasă la vânzare cuprinde în total 1972 de NFT-uri, un număr care simbolizează la rândul lui anul lansării lui Renault 5:

VIDEO&FOTO Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, începând de sâmbătă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, începând de sâmbătă

„100 de mașini electrice Renault 5 NFT, care comemorează cele 100 de mașini electrice inovatoare produse între 1972 și 1974.

160 Renault 5 Turbo NFT, pentru caii putere de sub capota acestui hatch fierbinte, care a ajuns să simbolizeze spiritul sportiv al Renault.

450 Renault 5 Le Car Van NFT, care se potrivesc cu numărul de vehicule din această ediție limitată în stil american de fabricație franceză.

1.262 Renault 5 TL NFT, celebrând un simbol al revoluției în segmentul mașinilor de oraș”

NFT-urile vor fi alocate aleator, iar cumpărătorii îl cor putea vedea doar după cumpărare. Tokenurile vor putea fi cumpărate atât cu mijloace de plată tradiționale, cât și cu criptomonede. Informațiile despre vânzare pot fi găsite pe site-ul producătorului, nft.renault.com.

„Alăturarea comunității R3NLT echivalează cu intrarea într-o relație singulară cu brandul, creând și oferind noi experiențe tuturor entuziaștilor. Și nu există o modalitate mai bună de a începe decât cu o colecție de NFT care aduce un omagiu celebrului Renault 5.”, a declarat Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer al Renault.

VIDEO&FOTO Ford Puma, fabricat în România, a fost re-testat de EuroNCAP, dar a primit surprinzător un rezultat mai slab CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ford Puma, fabricat în România, a fost re-testat de EuroNCAP, dar a primit surprinzător un rezultat mai slab

Toți deținătorii genR5 NFT vor deveni automat sponsori ai proiectelor Give Me Five, deoarece 50% din veniturile din NFT vor finanța inițiative de sensibilizare. Give Me 5 este programul CSR al Renault, în special pentru renovarea de terenuri de tenis, dedicate tinerilor din cartierele de la periferie.

Odată cu prima colecție NFT Renault își lansează propria platformă dedicată, R3NLT, care are ca scop crearea unei colectivități de entuziaști web 3.0. Această platformă securizată va fi singurul punct de vânzare pentru Renault NFT și va aduce utilizatorii într-o relație strânsă și specială cu marca. Acesta va oferi acces securizat la portofelul lor. Cumpărătorii de NFT-uri Renault vor avea acces la diferite evenimente ale mărcii, inclusiv la teste, întâlniri cu designeri, preview-uri, tuturi private. 

FOTO Renault intră pe piața NFT-urilor cu o colecție de mașini de epocă R5

viewscnt
Afla mai multe despre
renault r5
renault nft
renault colectie