FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric

FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 nov 2019

SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, tot mai solicitată de europeni, însă intră direct cu un produs electric. Primul model va fi expus la salonul Smart City Expo World Congress din Barcelona.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

SEAT a decis să intre pe segmentul de scutere, prin prezentarea unui concept electric SEAT eScooter. Compania spaniolă producătoare de automobile anunță cu această ocazie că va lansa și versiunea de serie, un vehicul cu două roți propulsat 100% electric, echivalentul unei motociclete de 125 cmc, anul viitor. Debutul conceptului va avea loc pe 19 noiembrie, la Barcelona, în cadrul Smart City Expo.

SEAT susține că noul vehicul face parte din strategia companiei de mobilitate urbană, care se concetrează pe oferirea de soluții sustenabile pentru orașe. SEAT anunțase anterior că va conduce strategia de micromobilitate a VW Group. În această strategie sunt incluse moceptul Minimo, un cvadriciclu comparabil cu Renault Twizzy, prezentat anul acesta la Mobile World Congress, și eXS Kickscooter, o trotinetă electrică realizată în parteneriat cu Segway, prezentată anul trecut la Smart City.

Motoarele diesel pierd teren în Europa. România înregistrează creșteri mari la vehicule electrice și scăderi importante la diesel CITEȘTE ȘI Motoarele diesel pierd teren în Europa. România înregistrează creșteri mari la vehicule electrice și scăderi importante la diesel

Președintele SEAT, Luca de Meo: „Creșterea constantă a marilor orașe face din mobilitatea eficientă una dintre principalele provocări ale viitorului. Astăzi facem încă un pas în strategia de micromobilitate urbană prin confirmarea lansării primului eScooter din istoria mărcii”.  

Barcelona este orașul cu cel mai mare număr de motociclete și scutere pe cap de locuitor și are o tradiție îndelungată în mobilitatea pe două roți. Din acest motiv, SEAT a decis să dezvolte acest concept în colaborare cu producătorul de motociclete electrice Silence, care are sediul în Barcelona. Modelul va fi vândut clienților privați și flotelor de închiriere.

SEAT are deja propriul serviciu de carsharing, Respiro, iar trotineta KickScooter este disponibilă printr-un serviciu de închiriere prin ntermediul start-up-ului UFO.

FOTO SEAT face o mișcare neașteptată și intră pe piața scuterelor, dar direct cu un produs electric

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
escooter
smart city barcelona
scuter electric