FOTO Skoda Kodiaq Pick-up, un concept-car realizat de studenți și botezat Mountiaq

FOTO Skoda Kodiaq Pick-up, un concept-car realizat de studenți și botezat Mountiaq
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 iun 2019

Skoda a prezentat câteva imagini cu versiunea pick-up a SUV-ului Kodiaq, realizată sub formă de concept de un grup de studenți stagiari, sub supravegherea inginerilor Skoda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Skoda Mountiaq este numele pick-up-ului Kodiaq, un automobil robust, cu performanțe off-road, dezvoltat de 35 de studenți stagiari, care au lucrat timp de 2.000 de ore la acest proiect. Proiectul a fost realizat în uzina Skoda din Mlada Boleslav și nu este exclus să fie punctul de plecare pentru un model de serie.

Vopsit în Orange Sunset, echipat cu anvelope de off-road de 17 inci, Skoda Mountiaq este al șaselea concept dezvoltat de studenți în cadrul uzinei Skoda, din 2014 și până azi, în timpul perioadei de practică. Proiectul a fost realizat cu sprijinul important al experților companiei din departamentele de Dezvoltare, Design și Producție.

FOTO Atenție pasageri Uber: Accesul la aplicație va putea fi pierdut! CITEȘTE ȘI FOTO Atenție pasageri Uber: Accesul la aplicație va putea fi pierdut!

„Numele Mountiaq transmite perfect simțul aventurii și proprietățile unice off-road ale acestui puternic pick-up. Sunt incredibil de mândru că mi-a fost oferită oportunitatea de a participa la acest unic proiect”, spune Petr Zemanec, unul dintre ucenicii care au realizat conceptul.

FOTO Skoda Kodiaq Pick-up, un concept-car realizat de studenți și botezat Mountiaq

Cei care au lucrat la model au vârste cuprinse între 17 și 20 de ani și au început lucrul la proiect în septembrie 2018, partea de implementare practică fiind demarată în ianuarie. Procesul a presupus ranforsarea șasiului înainte de îndepărtarea acoperișului modelului Kodiaq utilizat pentru modificare. Ușile din față au fost scurtate și lărgite. A fost montat și un troliu, pentru performanțe crescute în off-road. Pentru a avea abilități și mai mari în teren accidentat, a fost ridicată garda la sol cu circa 10 cm.

Mașina are un ampatament de 2,78 m și este propulsată de un motor 2.0 TSI pe benzină, de 190 CP.

FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față CITEȘTE ȘI FOTO BMW a prezentat în premieră noua generație Serie 1, cu tracțiune față

Cei de la Skoda nu au spus dacă acest concept-car va fi luat în calcul pentru un posibil model de serie. Nu au fost publicate deocamdată imagini cu aspectul final al acestui automobil.

FOTO Skoda Kodiaq Pick-up, un concept-car realizat de studenți și botezat Mountiaq

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
pickup skoda
skoda mountiaq
skoda kodiaq