FOTO-SPION Noul Dacia Duster 3, surprins în teste în România

FOTO-SPION Noul Dacia Duster 3, surprins în teste în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 aug 2023

Lansarea Dacia Duster 3 este tot mai aproape, având în vedere că șefii companiei au anunțat anterior că premiera mondială va avea loc până la sfârșitul acestui an. Până atunci, constructorul de la Mioveni testează a treia generație a SUV-ului pe șoselele din România, conform imaginilor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acum, Dacia Duster 3 a fost surprinsă în timpul testelor, sub camuflaj, pe Transalpina și în orașul Câmpulung Muscel. Mașina este ușor de recunoscut chiar și sub camuflajul puternic, datorită detaliilor specifice care au putut fi admirate pe conceptul Bigster, prezentat încă din 2021.

TABEL Prima scumpire a motorinei din ultimele 10 zile. Diferența față de prețul benzinei a urcat la 25 de bani CITEȘTE ȘI TABEL Prima scumpire a motorinei din ultimele 10 zile. Diferența față de prețul benzinei a urcat la 25 de bani

Designerii Dacia au confirmat între timp că peste 90% din designul conceptului va fi regăsit atât pe noul Duster, cât și pe viitorul SUV de mari dimensiuni, Bigster, care va fi lansat în 2025.

Alături de Duster, în teste au fost fotografiate, de mai mulți utilizatori Facebook, și trei exemplare ale noului Kardian, versiunea sud-americană a lui Sandero Stepway 3, prezentat ca SUV de Renault și care va avea premiera pe 25 octombrie.

VIDEO Vandalizări la Londra. Sute de camere de supraveghere a traficului auto sunt distruse sau furate de oponenți ai planului extins de restricționare a vehiculelor poluante CITEȘTE ȘI VIDEO Vandalizări la Londra. Sute de camere de supraveghere a traficului auto sunt distruse sau furate de oponenți ai planului extins de restricționare a vehiculelor poluante

Programul de lansare al noului Duster 3 prevede un debut comercial în prima lună a anului 2024, cu prețuri afișate și start al comenzilor, urmate de livrări care ar putea începe în primăvara viitoare.

Până în acest moment nu sunt cunoscute detalii oficiale referitoare la motorizările noului Duster, însă ne putem aștepta atât la eliminarea motorului diesel, cât și la introducerea unui hibrid. Despre acesta se știe că va fi diferit față de cel care este oferit astăzi pe Jogger, respectiv va avea o cilindree mai mare, care este necesară pentru compensarea pierderii de putere, deoarece Renault este pregătită să utilizeze pe acest sistem de propulsie un nou motor electric, o inovație dezvoltată împreună cu start-up-ul Whylot. Acesta va face motorul mai ușor și mai eficient, dar și mai ieftin de produs.

VIDEO&FOTO Renault anunță un nou SUV, rival cu Duster, pe piețele internaționale. Numele - o alegere care are origini mai dificil de înțeles CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Renault anunță un nou SUV, rival cu Duster, pe piețele internaționale. Numele - o alegere care are origini mai dificil de înțeles

De asemenea, este de așteptat ca noul Duster să fie mai scump decât actuala generație, conform declarațiilor lui Xavier Martinet, vicepreședintele Dacia, astfel că SUV-ul produs la Mioveni va depăși pragul de 18.000 de euro.

Nu în ultimul rând, una dintre informațiile extrem de așteptată de fanii Duster este cea legată de tracțiunea integrală, pe care modelul nu o va pierde, deoarece reprezintă deja o carte de vizită pentru acest model. Declarațiile anterioare ale șefilor Dacia au susținut fără echivoc că noul Duster 3 va avea și versiune 4x4, chiar dacă nu este cunoscută deocamdată soluția ce a fost adoptată. Mai multe decât atât, participarea la Raliul Dakar și strategia de poziționare în competiție cu marca Jeep sunt două argumente suplimentare pentru oblgiativitatea unei transmisii integrale pentru Duster.

FOTO-SPION Noul Dacia Duster 3, surprins în teste în România

FOTO-SPION Noul Dacia Duster 3, surprins în teste în România

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster 3
foto spion duster
noul duster
duster 4x4
duster electric