FOTO Stație de carburanți Lukoil, închisă temporar de ANPC

FOTO Stație de carburanți Lukoil, închisă temporar de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

O stație de carburanți Lukoil din Ciolpani a fost închisă temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și amendată cu 55.000 de lei după ce echipele de control au descoperit nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Reprezentanții ANPC au transmis că a fost făcut un control la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani, județul Ilfov, aparținând Lukoil, în urma unei sesizări, scrie News.ro.

FOTO O nouă companie aeriană intră în România CITEȘTE ȘI FOTO O nouă companie aeriană intră în România

”În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit și îmi doresc în continuare să avem toate pârghiile necesare pentru a elimina și cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor. Primim zilnic sute de sesizări și informări legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea puțini pentru a reuși să fim prezenți peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie. Cu toate acestea în fiecare zi reușim să transmitem un mesaj puternic. Am primit informația legată de «furtul» la pompă în urmă cu foarte puțin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea și sancționarea acestuia. Indiferent de cât de puțini bani sunt «făcuți» așa și indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face, acest lucru este de netolerat. De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți în urma acțiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

FOTO Stație de carburanți Lukoil, închisă temporar de ANPC


Astfel, comisarii ANPC au constatat atât practici comerciale înșelătoare - nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât și referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine.

“Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător”, au precizat comisarii ANPC.

Stația de carburanți a fost închisă temporar, până la remedierea deficiențelor, iar unitatea a fost amendată cu 55.000 de lei.

FOTO Stație de carburanți Lukoil, închisă temporar de ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
lukoil