FOTO Toyota testează primul vehicul autonom în Europa, iar în Japonia - un Prius cu panouri solare

FOTO Toyota testează primul vehicul autonom în Europa, iar în Japonia - un Prius cu panouri solare
scris 17 iul 2019

Toyota a început testele cu vehicule autonome în Europa, în timp ce în Japonia a demarat teste cu mașini echipate cu panouri solare.

Japonezii de la Toyota au anunțat cele mai noi proiecte de tehnologie avansată din domeniul vehiculelor electrice și autonome. În Europa, compania a dat startul testelor cu un vehicul autonom, în zona centrală a orașului Bruxelles. Mașina folosită este un Lexus LS, care va face un traseu fix, un circuit prin centrul orașului, timp de 13 luni. Mașina este un model de serie, așa cum a ieșit din fabrică, pe care au fost montați, însă, senzorii care includ LIDAR, RADAR, camere video și un sistem GPS de înaltă precizie. În mașină se va afla permanent un șofer profesionist, pentru siguranță, care nu va interveni decât dacă va exista o situație de urgență.

FOTO Volkswagen a produs ultimul exemplar al celebrului Beetle, la uzina din Mexic. Modelul intră în istorie CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a produs ultimul exemplar al celebrului Beetle, la uzina din Mexic. Modelul intră în istorie

În același timp, mașina autonomă a celor de la Toyota va colecta date pentru proiectul „L3Pilot”, un proiect finanțat de Comisia Europeană, în care sunt implicate alte 34 de companii, inclusiv alți constructori de automobile. Proiectul a fost lansat în 2017, are o durată de 4 ani și are ca scop pregătirea terenului pentru un test de anvergură, care va include 100 de mașini autonome, 1000 de șoferi, iar acțiunea se va desfășura în 10 țări din UE.

FOTO Toyota testează primul vehicul autonom în Europa, iar în Japonia - un Prius cu panouri solare

Al doilea proiect de tehnologie al celor de la Toyota se derulează în Japonia și are în centru un vehicul hibrid Prius. Mașina va fi echipată cu panouri solare, care vor suplimenta alimentarea cu energie a bateriei. Partenerul de teste este Sharp, divizia car eproduce panouri solare. Toyota produce deja o versiune Prius PHV cu panouri solare, dar cu performanțe limitate. Noul sistem oferit de Sharp asigură energie pentru 56 de km suplimentari (în timpul unei zile), putând fi încărcat inclusiv în timpul mersului. Cantitatea de energie a noului sistem generată într-o zi este de aproximativ cinci ori mai mare față de vechiul sistem.

Panourile solare sunt amplasate pe capotă, pe acoperiș și pe portbagaj, dar și pe lunetă, materialul folosit fiind suficient de subțire astfel încât să poate fi lipit de caroserie.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota masini autonome
lexus autonomous drive
vehicul autonom
toyota prius phv
incarcare solara
masini propulsie solara