FOTO Vard Tulcea construiește un vas hibrid de instalare cabluri pentru olandezii de la Van Oord

FOTO Vard Tulcea construiește un vas hibrid de instalare cabluri pentru olandezii de la Van Oord
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 dec 2020

Grupul norvegian Vard va construi la Tulcea coca unui vas hibrid pentru instalarea cablurilor subacvatice, în baza unui contract semnat cu furnizorul olandez de servicii maritime Van Oord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Nava, cu o lungime de 128 metri, va fi echipată cu tehnologie hibridă de propulsare și un carusel dublu de cabluri cu o capacitate de 8.000 tone. Vasul va fi folosit, în principal, pentru instalarea cablurilor electrice în cadrul proiectelor eoliene offshore.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Coca vasului va fi construită la șantierul Vard din Tulcea, armarea completă urmând a fi realizată în Brattvaag, Norvegia.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Este a doua navă de instalare cabluri construită în România pentru Van Oord.

FOTO Vard Tulcea construiește un vas hibrid de instalare cabluri pentru olandezii de la Van Oord

În 2014, compania olandeză a atribuit Damen Shipyards Group un contract de 75 milioane de euro pentru construcția “Nexus”, de asemenea un vas de poziționare cabluri subacvatice pentru ferme eoliene, construit la Damen Galați.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Vard Tulcea a construit, anterior, coca unui vas avansat de poziționare a cablurilor subacvatice pentru producătorul italian de cabluri Prysmian Group, prezent și în România, contract în valoare totală de 170 milioane de euro.

Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală CITEȘTE ȘI Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală

Recent, Vard a livrat gigantului norvegian din industria îngrășămintelor chimice Yara primul portcontainer electric complet autonom din lume, construit la șantierul din Brăila.

Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine CITEȘTE ȘI Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine

Vard operează 9 șantiere cu peste 9.000 de angajați, în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Compania este deținută în proporție de 86,81% de grupul italian Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
vard tulcea
vas instalare cabluri
van oord
nava hibrida cabluri subactavice
contract constructie nava
vard fincantieri
santier naval tulcea