FOTO Audi pregătește lansarea celui de-al doilea concept din 2021: Grand Sphere

FOTO Audi pregătește lansarea celui de-al doilea concept din 2021: Grand Sphere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 aug 2021

Audi va prezenta la începutul lunii septembrie un al doilea concept-care important pentru viitorul companiei. Modelul a fost anunțat deja de marca germană parte a grupului VW și reprezintă al doilea dintr-o serie de trei concepte care „conturează viitorul mobilității premium”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Audi scoate un al doilea as din mânecă peste doar câteva zile, când va dezvălui conceptul Grand Sphere, cu mai puțin de o săptămână înainte de debutul Salonului Auto IAA Munchen. Potrivit informațiilor neoficiale, Grand Sphere, scris de fapt cu litere mici, grand sphere - așa cum a fost prezentat și primul concept din această vară, sky sphere - este modelul care va înlocui actualul A8, limuzina de top a constructorului din Ingolstadt.

Printre elementele specifice prototipului grand sphere se numără nivelul ridicat de autonomie, Level 4, care va permite rularea fără șofer, dar numai pe drumuri special amenajate, care îndeplinesc o serie de condiții.

Dacia va avea, pentru prima dată în istorie, un motor de 1.8 litri, pe SUV-ul Duster CITEȘTE ȘI Dacia va avea, pentru prima dată în istorie, un motor de 1.8 litri, pe SUV-ul Duster

Proiectul grand sphere este continuatorul proiectului Landjet, la care Audi lucrează sub conducerea lui Markus Duesmann, parte dintr-un proiect și mai amplu, Artemis, care ar trebui să conducă la o revoluție în producția de automobile, în grupul german. Versiunea de serie ar trebui să ajungă pe șosele în 2025.

Chiar dacă Audi nu a publicat deocamdată nicio imagine și cu atât mai puțin informații despre noul automobil, o schiță a acestuia a ajuns pe internet, într-o postare pe LinkedIn, dar și într-un film în care Marc Lichte, designerul șef Audi, și vicepreședintele mărcii Audi, Henrik Wenders, anunță cele trei concepte: skysphere, grand sphere și urban sphere. Cei doi spun că prototipurile vor fi prezentate „în următoarele 12 luni” însă deja primele două au apărut într-un interval de numai două luni.

Primul dintre cele trei concepte, sky sphere, prezentat la începutul lui august, este un roadster ce se remarcă printr-un ampatament variabil, care face ca mașina să se transforme într-un Grand Tourer. Ambele modele, sky sphere și grand sphere vor fi prezente la Munchen, în cadrul Salonului Auto IAA.

FOTO Audi pregătește lansarea celui de-al doilea concept din 2021: Grand Sphere

FOTO Audi pregătește lansarea celui de-al doilea concept din 2021: Grand Sphere

 

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
audi concept car
audi grand sphere
audi sky sphere
audi munchen