FOTO Viitorul VW ID.6, dezvăluit din greșeală de Ministerul Industriilor din China

FOTO Viitorul VW ID.6, dezvăluit din greșeală de Ministerul Industriilor din China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 feb 2021

Al treilea automobil electric din familia ID, care va purta numărul 6, a fost dezvăluit din greșeală pe un site chinez, care aparține Ministerului Industriei și Tehnologia Informației.

Urmărește-ne și pe Google News
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

VW ID.6 a apărut în public cu mult înainte de lansare, printr-o eroare a Ministerului Industriei și Tehnologia Informației din China. Mașina apare într-un document online în care este prezentată, cel mai probabil fiind vorba despre un document de omologare sau avizare. Compania care a depus documentul este SAIC Volkswagen Co., unul din parteneriatele constructorului german de pe piața chineză.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Datele publicate dezvăluie și dimensiunile mașinii: 4,87 metri lungime, 1,84 metri lățime și 1,68 metri înălțime. De asemenea, greutatea este de 2,280 tone, cu o sarcină maximă de 2,84 tone. Ampatamentul este unul de asemenea foarte mare, 2,965 metri. Referitor la motorul electric cu care este echipată mașina se menționează o putere de 70 kW, cu o putere maximă de 150 kW. Viteza maximă prevăzută este de 160 km/h.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Designul viitorului VW ID.6 este destul de robust, masiv, specific unui SUV de clasă mare și are trăsături inclusiv de monovolum. Mașina ar urma să fie lansat abia peste un an, însă nu este foarte clar dacă vorbim despre un automobil global sau unul destinat doar pieței chineze.

Volkswagen începe livrările pentru al doilea model electric din familia ID CITEȘTE ȘI Volkswagen începe livrările pentru al doilea model electric din familia ID

Un concept numit ID Roomz care seamnă foarte bine cu modelul dezvăluit de chinezi, a fost prezentat de VW în 2019, la salonul auto din Shanghai, ca posibil model de serie pentru piața locală. Declarații anterioare ale reprezentanților VW au făcut referire la posibila lansare a lui ID.6 în SUA, dar fără să confirme o lansare în Europa.

VW a lansat deja ID.3 pe piața din Europa și se pregătește să lanseze ID.4 atât în Europa și SUA, cât și în China, unde va fi produs local de cele două partenriate, inclusiv cel cu SAIC. De asemenea, mai este în dezvoltare ID.5, un coupe de mari dimensiuni ce va fi vândut doar în Europa, și ID Buzz, un monovolum care va înlocui familia Transporter. 

FOTO Viitorul VW ID.6, dezvăluit din greșeală de Ministerul Industriilor din China

FOTO Viitorul VW ID.6, dezvăluit din greșeală de Ministerul Industriilor din China

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.6
masini electrice
familia id
volkswagen electric