FOTO Volkswagen va lansa un pick-up compact, derivat din Tiguan, la Salonul Auto din Brazilia

FOTO Volkswagen va lansa un pick-up compact, derivat din Tiguan, la Salonul Auto din Brazilia
scris 1 nov 2018

Volkswagen va prezenta un concept-car supriză, la Salonul Auto din Sao Paulo, pe 6 noiembrie. Este vorba despre un mic pick-up, dezvoltat pe platforma MQB, comparabil ca lungime cu compacta Tiguan. Compania a distribuit prima schiță a viitorului model.

Volkswagen își extinde gama de pick-up-uri, după ce în SUA a prezentat conceptul unui pick-up de mari dimensiuni, care depășește Amarok în proporții. Acum este rândul clasei compacte să dea naștere unui pick-up, unul potrivit pentru piața din America de Sud, unde acest tip de caroserie este foarte căutat de tineri. De altfel, în țările din această regiune poate fi cumpărat și Renault Oros, pick-up-ul dezvoltat de francezi din SUV-ul Duster.

Noul model pe care îl anunță Volkswagen va fi prezentat sub forma unui concept-car, pe 6 noiembrie, la Sao Paulo, și primele informații oficiale sunt cele referitoare la dimensiuni. Cei de la VW spun că pick-up-ul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, va fi poziționat sub Amarok, va fi bazat pe platforma transversală MQB, „exact la fel ca SUV-ul compact Tiguan”, și va avea lungimea benei variabilă. Un alt detaliu este cel legat de tracțiunea 4x4.

ANALIZĂ Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața mașinilor second-hand din import a scăzut cu 8% în primele nouă luni

O altă informație certă este faptul că va urma o versiune de serie.”Premiera mondială a acestui vehicul conept cu tracțiune integrală dă startul numărătorii inverse a lansării versiunii de serie”, se arată în anunțul VW. Volkswagen nu ratează momentul pentru a transmite subtil că alte piețe ar putea primi viitorul pick-up. „Potențialul acestui pick-up este atât de mare, de altfel, încât conceptul ar putea fi, teoretic, potrivit pentru alte regiuni”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
pick-up
tiguan
4x4
mqb
pickup volkswagen
amarok