FOTO Wizz Air dă startul la o mai mare înghesuială de bagaje în interiorul avionului

FOTO Wizz Air dă startul la o mai mare înghesuială de bagaje în interiorul avionului
scris 19 iul 2017

Compania aeriană low-cost Wizz Air dă startul la o mai mare înghesuială de bagaje în interiorul avionului, urmând să elimine, din 29 octombrie, taxa impusă astăzi călătorilor care aduc în aeronavă bagaje mari de mână.

Astăzi, operatorul aerian ungar include în costul biletului doar un bagaj de mână mic ( maximum 42 x 32 x 25 cm), iar pentru bagaje de mână mari aduse în avion și pentru fiecare bagaj de cală  percepe taxe suplimentare.

Din 29 octombrie acest an, însă, prețul pentru un bilet dus va include costul pentru un bagajul mare (55 x 40 x 23 cm, max. 10 kg), fiind astfel păstrată doar taxa suplimentară pentru bagajul de cală.

EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii

O facilitate acordată călătorilor care nu vor să lase bagaje mari la cală, dar o măsură care îi va împiedica să mai depoziteze bagaje mici (gen rucsacuri) în spațiile destinate bagajelor, ocupate acum de bagaje mari (gen troler).

Astăzi, luarea la bord a unui bagaj mai mare decât bagajul mic de mână presupune plata unei taxe cuprinsă între 47 ​lei​ și 94 ​lei​, în funcție de rută.

Compania anunță pe site că pasagerii fără îmbarcare prioritară au dreptul să transporte numai un singur bagaj de mână care poate fi FIE un bagaj mic de mână, FIE un bagaj mare de mână plătit, dar în practică angajații Wizz Air sunt extrem de permisivi la îmbarcare, ceea ce generează și acum probleme în interior la depozitarea bagajelor în compartimente.

FOTO Wizz Air dă startul la o mai mare înghesuială de bagaje în interiorul avionului

În primele șase luni ale acestui an, peste 1,5 milioane de pasageri au călătorit cu Wizz din București, reprezentând o creștere de 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Wizz Air este o companie aeriană low-cost care operează o flotă de 83 de aeronave Airbus A320 și A321 și oferă 521 de rute de la 28 de baze către 141 de destinații din 42 de țări.

În România, Wizz Air are o cotă de piață de 31,1% și a transportat 30 de milioane de pasageri pe rețeaua de rute din țară dintre care 15 milioane pe rutele din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
aerian
avioane