Geely vrea să investească 1,5 miliarde de lire în Lotus pentru a relansa marca în competiție cu Porsche și Ferrari. Lotus - pregătit să devină un „brand global de lux”

Geely vrea să investească 1,5 miliarde de lire în Lotus pentru a relansa marca în competiție cu Porsche și Ferrari. Lotus - pregătit să devină un „brand global de lux”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 aug 2018

Geely vrea să investească 1,5 miliarde de lire în marca Lotus, pentru revitalizare și dezvoltare, astfel încât să concureze Porsche și Ferrari. Geely deține și Volvo Cars, dar și un pachet de 10% din Mercedes Benz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Zhejiang Geely Holding Group, compania care deține marca britanică Lotus, este preocupată de revitalizarea acesteia și intenționează să investească o sumă importantă, circ 1,5 miliarde de lire sterline, potrivit Automotive News. În principal, investiția vizează construirea unei noi uzine și dezvoltarea unui centru de cercetare în Marea Britanie.  Reprezentanții companiei nu au dat amănunte despre sumele ce vor fi investite, dar au confirmat faptul că vor să transforme Lotus într-un „brand global de lux”.

Geely este o companie chineză condusă de fondatorul Lee Shufu, cel care a cumpărat anul acesta un pachet de 10 procente din Daimler, caompania care deține marca Mercedes-Benz, devenind cel mai mare acționar privat. Geely este, în același timp, proprietarul Volvo Cars, una dintre mărcile premium care a cunoscut o puternică revenire în ultimii 5 ani.

FOTO Audi e-tron a bifat ultimele teste: autonomie reală de peste 400 km și accelerație de 6 secunde CITEȘTE ȘI FOTO Audi e-tron a bifat ultimele teste: autonomie reală de peste 400 km și accelerație de 6 secunde

Lotus, care este cunoscută ca o marcă sport de lux exclusivistă, ar urma să devină un puternic competitor pentru Porsche și Ferrari.

Geely a cumpărat anul trecut 51% din compania Proton, care deține Lotus, restul de acțiuni fiind cumpărate de fondul de investiții Etika Automotive. Acum, informațiile vorbes inclusiv despre o posibilă tranzacție de preluare a restului de acțiuni Lotus de către Geely.

viewscnt
Afla mai multe despre
geely
lotus
porsche
ferrari