Germania vrea să stimuleze vânzările de mașini electrice prin extinderea subvențiilor

Germania vrea să stimuleze vânzările de mașini electrice prin extinderea subvențiilor
scris 22 apr 2019

Ministerul Economiei din Germania intenționează să extindă până la finalul lui 2020 subvențiile pentru noile vehicule electrice, într-un efort de a impulsiona vânzările, se arată într-un document consultat de Reuters.

Autoritățile de la Berlin încearcă să stimuleze cererea pentru vehicule electrice pentru protejarea mediului și ca răspuns la scandalul emisiilor (Dieselgate), care a afectat în ultimii ani producătorii auto germani, în mod special Volkswagen, dar și alții, inclusiv Daimler, scrie Agerpres.

Visa: Bucureștenii ar putea plăti curând cu cardul transportul în comun CITEȘTE ȘI Visa: Bucureștenii ar putea plăti curând cu cardul transportul în comun

Documentul, elaborat de Ministerul Economiei, a fost trimis spre aprobare către alte ministere din Germania.

În iunie 2016 au fost introduse subvenții în valoare de 4.000 de euro (4.500 de dolari) la achiziționarea unei mașini electrice noi iar programul ar urma să se încheie în iunie 2019. Documentul consultat de Reuters prevede extinderea programului până la 31 decembrie 2020.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
germania
masini electrice