GRAFIC Grupul PSA a înregistrat vânzări record

GRAFIC Grupul PSA a înregistrat vânzări record
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 ian 2019

Grupul PSA Peugeot Citroen a anunțat rezultate record pentru 2018, al cincilea an consecutiv de creștere, cu un volum de 3,9 milioane de vehicule vândute la nivel global. Cifrele au fost posibile cu ajutorul primului an complet al mărcilor Opel Vauxhall în portofoliul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărcile PSA Group au reușit să vândă 3.878.000 de vehicule în 2018 (+6,8%), cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de compania franceză, în care un pachet consistent de acțiuni este deținut de compania franceză Donfeng, care a avut, de altfel, drepturi de vot duble în ultimii doi ani, în fața statului francez și al familiei Peugeot. De asemenea, grupul a anunțat un record de vânzări de vehicule comerciale ușoare (LCV), 564.147 unități, în creștere cu 18,3%.

Grupul PSA a atins un nou record al vânzărilor de LCV-uri:  564 147 de unități vândute, în creștere cu 18,3%.

În Europa, Grupul PSA susține că a profitat din plin de introducerea la timp a standardului de emisii WLTP pentru a obține un avantaj competitiv în ultimele patru luni ale anului. La finalul anului 2018 cota de piață ajunge la 17,1%, în creștere cu 3,8 puncte, grație mărcilor Peugeot și Citroën care înregistrează cea mai mare creștere a vânzărilor în 2018, cu aproximativ 5% fiecare, situându-se în top 10 al mărcilor din Europa.

Grupul PSA a obținut creșteri pe toate piețele mari din Europa: Franța (+2,6%), Spania (+4,2%), Italia (+3.9%), Marea Britanie (+4,8%), Germania (+3,7%).

Grupul german Daimler începe, la Sebeș, producția unor noi cutii de viteză pentru Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI Grupul german Daimler începe, la Sebeș, producția unor noi cutii de viteză pentru Mercedes-Benz

În pofida suspendării activității din Iran și a cererii scăzute de pe piața turcă, cota de piață a Grupului PSA a crescut în Maroc (+1,7%), Tunisia (+1%) și Egipt (+3,1%), Grupul rămânând lider de piață în departamentele franceze de peste mări. În 2019 va demara producția în Maroc la o uzină din apropiere de orașul Kenitra.

“Într-un mediu din ce în ce mai instabil, au reușit să prosperăm, grație implementării eficiente a Core Model Strategy. Atractivitatea produselor pentru clienții B2B sau B2C sprijină politica noastră privind dinamica prețurilor pentru toate mărcile, într-un moment în care suntem în curs de implementare a ofensivei în domeniul electrificării. Agilitatea și spiritul darwinian sunt mai importante ca niciodată pentru a face față provocărilor și a spori satisfacția clienților”, a declarat Carlos Tavares, președintele Consiliului de Administrație al Grupului PSA

GRAFIC Grupul PSA a înregistrat vânzări record

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
peugeot
citroen
piata auto
carlos tavares