Greve la uzinele Audi și BMW din Germania, pentru majorarea salariilor și reducerea săptămânii de lucru

Greve la uzinele Audi și BMW din Germania, pentru majorarea salariilor și reducerea săptămânii de lucru
scris 12 ian 2018

Anunțurile privind rezultatele anuale ale mărcilor BMW și Audi au fost umbrite de mai multe greve spontane declanșate în uzine din Ingolstadt, Dingolfing, Landshut și Regnesburg, de muncitori aparținând sindicatelor IG Metall.

Șefii sindicatului IG Metall, care include și sindicatele de la uzinele marilor companii auto germane, au anunțat că muncitorii din mai multe uzine Audi și BMW au oprit lucrul joi, în schimbul de noapte, și vineri, pentru a solicita creșteri salariale. Cererile lor nu sunt noi și ele vizează un plus de 6 procente în medie la salariu. Mai mult, sindicaliștii solicită reducerea săptămânii de lucru de la 35 la 28 de ore. Discuțiile de până acum, care au cuprins companii din mai multe sectoare ale industriei, nu au condus la rezultate mulțumitoare pentru angajați, patronii oferind doar 2 procente de creștere și o primă de 200 de euro. În același timp, cererile de scurtare de timpului de lucru au fost respinse.

Planurile producătorilor de vehicule electrice se împiedică de creșterea puternică a prețului cobaltului folosit la baterii CITEȘTE ȘI Planurile producătorilor de vehicule electrice se împiedică de creșterea puternică a prețului cobaltului folosit la baterii

Germania a anunțat rezultate economice fără precendent în 2017, cu excendent bugetar de peste 38 miliarde euro, iar companiile germane, între care și constructorii Audi și BMW, au anunțat vânzări record și așteaptă și rezultate financiare cu recorduri ale încasărilor și porfiturilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
audi
bmw
ig metall
greva