Grindeanu: Ideea este ca de la anul, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanța, să se poată circula pe autostradă

Grindeanu: Ideea este ca de la anul, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanța, să se poată circula pe autostradă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la Mizil, după vizita de lucru la loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești- Buzău (A7), că ideea este ca de la anul, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanța, să se poată circula pe autostradă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor a afirmat că în jurul Bucureștiului, A0, avem un tronson care în mare leagă DN1, pe partea de nord, aproape de DN2, aproximativ 50 de km, și care va fi dat în circulație într-o lună. ”Am mers apoi pe A0 sud, cele trei loturi, care de asemenea se lucrează, sunt într-un stadiu avansat, unul dintre loturi va fi dat în circulație anul acesta”, a precizat ministrul, arătând că există semne de întrebare legate de al doilea lot și de starea vremii, pentru că vreme ploioasă încetinește ritmul de lucru pe șantiere, scrie News.ro.

VIDEO Grindeanu: Săptămâna viitoare atingem borna de 1.000 kilometri de autostradă CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu: Săptămâna viitoare atingem borna de 1.000 kilometri de autostradă

”Ideea este, așa cum spunea și prim-ministrul, ca de la anul, de la Craiova, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanța să se poată circula pe autostradă”, a completat Grindeanu.

El a menționat că de la Dumbrava la Mizil pe mare parte din tronson lucrurile stau bine și au fost deblocate lucrurile. ”Aici ritmul este unul care e mulțumitor, sper să recupereze și ultiam parte”, a mai spus Grindeanu. ”Avem promisiunea fermă că la anul, în septembrie se va circula”, a mai spus ministrul Transporturilor, arătând că pe al doilea lot, Mizil-Pietroasele, există o întârziere.

”Mă aștept ca în următoarea lună ritmul să fie sporit, resurse financiare există, nu e o problemă de bani, mă aștept să văd un ritm crescut”. Despre autostrada Moldovei, Grindeanu a spus că se vorbește de mult dar abia în ultimul an s-au încheiat contractele.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
autostrada ploiești- buzău