Grupul german Continental investește 8 milioane de euro la Iași

Grupul german Continental investește 8 milioane de euro la Iași
scris 10 dec 2021

Furnizorul german de componente pentru industria auto Continental investește 8 milioane de euro în extinderea centrului de cercetare-dezvoltare de la Iași.

Continental Iași are, în prezent, aproximativ 2.000 de specialiști dezvoltă produse și tehnologii din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitatea cibernetică, conectivitate și conducere autonomă.

Autodeal atrage o investiție de 450.000 de euro, la o evaluare de 3 milioane de euro CITEȘTE ȘI Autodeal atrage o investiție de 450.000 de euro, la o evaluare de 3 milioane de euro

Lucrările la noua construcție pe extindere au început deja și vor fi finalizate în primăvara anului viitor. Noul sediul va extinde zona laboratoarelor de testare pentru produsele dezvoltate în Iași în departamentul Vehicle Dynamics. Totodată, compania va construi o parcare supraterană cu o suprafață totală de 10.000 m2. Va fi suplimentat numărul locurilor de parcare cu mai mult de 200, ajungându-se la un total de peste 600 de locuri dedicate angajaților Continental.

Noua clădire va avea două niveluri de testare (parter și etajul I) și patru niveluri de parcare supraterană. Pe fiecare nivel vor fi alocate cinci locuri pentru mașinile electrice, prevăzute cu stații de încărcare. Terasa de la ultimul etaj este complet echipată cu panouri fotovoltaice  care asigură alimentarea acestor stații, precum și iluminatul nivelurilor. Totodată, construcția va dispune și de un sistem de panouri solare care va asigura necesarul de apă caldă pentru întreaga clădire. Accesul la fiecare nivel se va face prin intermediul unui lift special conceput. În plus, în noua construcție va fi folosit un sistem inteligent de control la distanță al echipamentelor tehnice și a infrastructurii acesteia și un sistem de management al parcării privind accesul și disponibilitate locurilor.

„Chiar dacă am fost nevoiți să ne adaptăm din mers noului normal, planurile noastre de investiții merg mai departe. În 2020, am finalizat extinderea centrului de inginerie de pe bd. Poitiers, iar în toamna acestui an am pus piatra de temelie pentru o nouă zonă de testare a produselor noastrei“, explică Marian Petrescu, managerul locației Continental din Iași. 

Parterul și primul etaj sunt dedicate laboratoarelor de testare (1.800 m2) pentru departamentul Vehicle Dymanics, care reprezintă fundamentul centrului de testare pentru sisteme de frânare din Continental Iași. Ca orice produs mecatronic, sistemul de frânare conține componente mecanice, eletronice și software, care vor fi testate de aproximativ 150 de ingineri ce își vor desfășura activitatea de cercetare și dezvoltare în cadrul noului centru de testare.

Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Compania are, în România, peste 20.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
fabrici
componente
pieredre continental
industria auto